Šport > Nogomet
18 ogledov

Ronaldova kariera pod vprašajem

Tragičen trenutek na tekmi proti Livornu Žurnal24 main
Brazilski nogometni zvezdnik Ronaldo, ki se je poškodoval na prvenstveni tekmi proti Livornu, je nadaljevanje kariere postavil pod vprašaj. Srce si še želi nogometa.
 

Preberite še ...

Ronaldo prestal operacijo
Ronaldove more, 3. del

Brazilski nogometni zvezdnik Ronaldo je ob današnjem odhodu iz pariške bolnišnice Pitie-Salpetriere , kjer so mu pred dnevi operirali strgano vez v levem kolenu, dejal, da je nadaljevanje kariere še pod vprašajem. "Fizično se bo težko vrniti, psihično pa še težje," je dejal 31-letni napadalec italijanskega Milana. V bolnišnici so zagotovili, da je operacija v celoti uspela, kljub temu pa naj bi bilo še prezgodaj govoriti o morebitni Ronaldovi vrnitvi na nogometne zelenice. Ronaldo bo sicer nadaljeval zdravljenje pri specialistih, a nogometa kljub temu ne bo mogel igrati vsaj osem ali devet mesecev.

"Nisem se še odločil, kaj bom storil. Želim si še naprej igrati nogomet. To mi govori srce. Toda moje telo kaže znake, da je utrujeno, in zahteva počitek," je stanje opisal trikratni najboljši nogometaš sveta po izboru Mednarodne nogometne zveze, ki se je poškodoval na prvenstveni tekmi proti Livornu minuli teden. "Če bom na koncu okrevanja vendarle v dobrem fizičnem stanju, potem toliko bolje. V nasprotnem primeru pa bo treba sprejeti težko odločitev, ki pa bo dokončna," je sklenil Ronaldo, s 15 goli najboljši strelec v zgodovini svetovnih prvenstev, ki ga zdaj čaka od osem do devet mesecev okrevanja.


Bomo lahko še kdaj občudovali Ronaldove mojstrovine? © Action Images

 

Ronaldo, ki se že skozi vso sezono bojuje s poškodbami, je podobno poškodbo kolena staknil že v času, ko je igral za Inter. Takrat je izpustil vso sezono in se na sceno vrnil na svetovnem prvenstvu leta 2002, kjer je dosegel osem zadetkov in Brazilijo popeljal do naslova svetovnega prvaka.

Podpredsednik AC Milana Adriano Galliani je za italijanski časnik La Gazzeta dello Sport povedal, da ga kot morebitne zamenjave za poškodovanega Brazilca zanimajo napadalca Chelseaja Didier Drogba in Andrej Ševčenko , Arsenalov Emmanuel Adebayor in mladi zvezdnik Lyona Karim Benzema . "Vsak od teh igralcev bi bil v redu," je povedal Galliani.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.