Šport > Nogomet
49 ogledov

''Ronaldu dolgujem življenje''

ronaldo semedo twitter Reševalni pas/Twitter
Portugalski obrambni vezist José Semedo se je zahvalil Cristianu Ronaldu, ki je s svojo požrtvovalnostjo rešil njegovo kariero in mu s tem omogočil, da je postal profesionalni nogometaš.

José Semedo, nogometaš angleškega drugoligaša Sheffield Wednesday, se je v intervjuju za The Times dotaknil svojih nogometnih začetkov na akademiji portugalskega Sportinga, kjer je spoznal in osnoval trdne prijateljske vezi s Cristianom Ronaldom.

Karieri nekdanjih soigralcev sta se razvijali v popolnoma različnih smereh, saj je Ronaldo postal eden najbolših nogometašev vseh časov, medtem ko je Semedo pretežni del svoje kariere preživel v nižjeligaških tekmovanjih. 

Kljub temu, poudarja obrambni vezist, svoje življenje dolguje napadalcu Real Madrida, ki ga je rešil pred izgonom iz Sportingovega mladinskega pogona.

''Rekel je, da lahko v njegovo sobo namestijo dodatno posteljo in da si bova delila omarico za oblačila. Rekel je, da če grem jaz, bo šel tudi on,'' se spominja Semedo.

Vodilni možje so uslišali prošnjo bodočega superzvezdnika in čeprav Semedo nikoli ni zaigral za prvo ekipo, je še naprej pridobival dragoceno znanje, ki mu je omogočilo kariero profesionalnega nogometaša. 

''Vse dolgujem Ronaldu. Prihajam iz Setubala in to ni dobro mesto za mladega fanta. Veliko mojih prijateljev se je zapletlo v kriminal. Nekateri so umrli ali pa pristali v zaporu. Če bi se vrnil domov, bi morda skupaj z njimi kradel avtomobile. Spremenil je moje življenje. Mojo družino, moje otroke, mojo kariero. Vse to zaradi njega,'' je dodal Semedo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.