Šport > Nogomet
27 ogledov

Ronaldu se obeta novo razočaranje

cristiano ronaldo EPA
Argentinski superzvezdnik Lionel Messi naj bi v glasovanju za Ballon d'Or premagal Cristiana Ronalda, poročajo španski in angleški mediji.

V svetu športa krožijo govorice, da je že znan dobitnik najprestižnejšega priznanja v nogometu, zlate žoge. To naj bi bil argentinski virtuoz Lionel Messi, ki ima v posesti že pet tovrstnih priznanj, več kot kdor koli v zgodovini te igre. Njegov največji tekmec Portugalec Cristiano Ronaldo naj bi v uteho prejel novo nagrado Fife, The Best.

lionel messi | Avtor: EPA EPA
Novico, ki se hitro širi, je moč zaslediti na spletnih straneh različnih medijev, med njimi sta bila prva španski DiarioGol in angleški The Sun.

Kot poročata, naj bi Messi zlato žogo prejel z veliko prednostjo. Priznanje namreč letos podeljuje ekskluzivno francoska nogometna revija France Football, ki bo o dobitnikih odločala po principu 50 % glasov strokovnjakov oziroma novinarjev, 50 % pa glasovalci prek medmrežja. Dobitnik nagrade bo znan 13. decembra.

Slab mesec kasneje bo svoje zmagovalce prvič po razhodu z revijo France Football razglasila tudi Mednarona nogometna zveza. Govorice pravijo, da bo novoustanovljeno priznanje z nazivom The Best Fifa Football Awards prejel  Ronaldo, ki je bil doslej trikrat izbran za najboljšega nogometaša na svetu, letos pa je osvojil ligo prvakov z Real Madridom in evropsko prvenstvo s Portugalsko.

Piqué: Messi na drugem nivoju

Mnenje o glasovanju za najboljšega igralca sveta je delil tudi branilec Barcelone Gerard Piqué, ki je prepričan, da Messi v zadnjih sedmih letih ni imel prave konkurence. ''Če bi Ballon d'Or prejel najboljši nogometaš sveta, bi jo od leta 2009 vedno osvojil Messi. On je na drugem nivoju,'' je na družabnih omrežjih objavil dolgoletni branilec Barcelone.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.