Šport > Nogomet
54 ogledov

Ronaldu tri tekme kazni

Ronaldo Gamez Di Maria Iraizoz Athletic Bilbao Real Madrid Liga BBVA Španija prv Reuters
Španska nogometna zveza je Cristianu Ronaldu naložila tri tekme pepovedi igranja zaradi izključitve na zadnji prvenstveni tekmi.

Remi proti Athelticu iz Bilbaa je danes za Real Madrid postal še nekoliko bolj boleč. Cristiano Ronaldo je na tej tekmi prejel direkten rdeči karton, španska nogometna zveza pa je odločila, da mu naloži kar tri tekme prepovedi igranja. Ena tekma prepovedi je avtomatična, zaradi rdečega kartona, dve pa si je Portugalec prislužil zaradi "žaljive geste" ob odhodu z igrišča.

Ronaldo bo izpustil tekme proti Villarealu, Getafeju in Elcheju, bo pa imel pravico nastopa na polfinalnem obračuu španskega kraljevega pokala proti mestnemu tekmecu Atleticu. Že pred odločitvijo zveze pa so imeli v vodstvu kraljevega kluba precej pripomb na sodnika Miguela Ayza Gomeza, ki je izključil njihovega zvezdnika.

Gomez je namreč spremenil svojo utemeljitev izključitve najboljšega nogometaša sveta. Najprej je delilec pravice dejal, da je Ronalda izključil zaradi udarca nogometaša Athletica Gurpeguija, svojo zgodbo pa je nato nekoliko dopolnil in pojasnil, da je odločitev sprejel tudi zaradi petelinjenja med Ronaldom in Anderjem Iturraspejem, ki pa je prejel zgolj rumeni karton.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.