Šport > Nogomet
16 ogledov

Vragi ne dajo miru: prek Spurs za hrbet Cityju

Robin van Persie Theo Walcott
1/7
EPA
Wayne Rooney je pozdravil boleče grlo in se vrnil v postavo Manchestra Uniteda, ki je tudi z njegovim golom slavil na gostovanju pri Tottenhamu (3:1). Arsenal je v gosteh z 2:1 ugnal Liverpool, po porazu Chelseaja pri West Bromwichu pa so pri modrih odpustili trenerja Andréja Villasa-Boasa.

Derbi najbližjih zasledovalcev Manchestra Cityja ni najbolj upravičil svojega naziva, saj se je predvsem Manchester United ob lovljenju mestnih sosedov pri Tottenhamu odločil zaigrati malce bolj previdno. Tik pred tekmo je zaradi bolezni izven domače ekipe ostal Gareth Bale, trener Uniteda Sir Alex Ferguson pa je obračun na White Hart Lanu začel s spet zdravim Waynom Rooneyjem, ki je zadnje tekme izpustil zaradi infekcije grla.

Abramovič odslovil Villasa-Boasa, že gleda proti Guardioli

Spursi so napadali za vodstvo, sodniki pa so jim zaradi igranja z roko Emmanuela Adebayorja tudi upravičeno razveljavili vodilni zadetek. Precej nezanimiv prvi polčas se je končal z vodstvom rdečih vragov, ko je obramba Tottenhama po podaji iz kota povsem pozabila na Rooneyja, ki je z glavo premagal Brada Friedla. Spursi so prevladovali tudi v nadaljevanju, Benoit Assou-Ekottoje denimo stresel prečko tudi prečko, a spet je udaril United, ko je Ashley Young zadel z izvrstnim volejem na daljšo Friedlovo vratnico.

Navdušujoči Young, ki je spet spomnil na svoje najboljše verzije z začetka sezone, je Tottenhamu presodil slabih deset minut kasneje, ko je z roba kazenskega prostora neubranljivo zadel v zgornji kot vrat Spursov. Šele nekaj minut pred koncem je znova izvrstnega Davida de Geo uspel premagati rezervist Jermain Defoe, a je bila to zgolj slaba tolažba za bodočega (?) angleškega selektorja Harryja Redknappa, ki je doživel že drugi zaporedni boleči poraz, potem ko je Tottenham pred tednom dni spektakularno strmoglavil na derbiju z Arsenalom (2:5).

Van Persie pokopal Liverpool

Robin van Persie je bil znova rešitelj Arsenala. Odlični Nizozemec je topničarjem tokrat zmago prinesel na zahtevnem gostovanju na Anfieldu, ko je zabil oba zadetka za zmago z 2:1. Van Persie je v drugo udaril v 92. minuti, ko je Pepeja Reino premagal s strelom ob bližnji vratnici. Liverpool je bil sicer večji del srečanja boljši nasprotnik, a ni znal izkoristiti svojih priložnosti.

Domači so prvič resneje zapretili v 19. minuti, ko je Luis Suarez ob posredovanju vratarja Wojciecha Szczesnyja uspel prelisičiti glavnega sodnika, ki je pokazal na belo točko. Odgovornost je na svoja ramena prevzel Dirk Kuyt, toda Szczesny je bil na pravem mestu. Poljak pa se je izkazal tudi z obrambo po odbiti žogi. Le štiri minute kasneje so domači le zadeli za vodstvo. Po podaji Jordana Hendersona z desne strani v kazenski prostor je z nespretnim posredovanjem lastno mrežo zatresel Laurent Koscielny. Že v naslednjem napadu bi Suarez lahko prednost podvojil, a je zadel vratnico. Topničarji so udarec vrnili v 31. minuti. Bacary Sagna je podal z desne strani, Robin van Persie pa je v kazenskem prostoru prehitel Jamieja Carragherja in z glavo premagal še Reino. Liverpool je ob koncu polčasa znova zadel okvir vrat, prevladoval pa je tudi v drugem delu igre. V 92. minuti pa je udaril van Persie, ki je lepo sprejel podajo Alexa Songa v prazen prostor, nato pa Reino mojstrsko premagal s strelom ob bližnji vratnici in odločil srečanje.

"Imeli smo kar nekaj sreče, da je bilo ob polčasu 1:1. Lahko bi zaostajali za gol ali dva," je po tekmi dejal trener Londončanov Arsene Wenger, ki je še takole opisal zmagoviti zadetek: "Ko vidiš, da žoga pade pod noge Van Persieju, preprosto veš, da lahko pride do izjemnega gola. To mu je uspelo tudi danes. Ne moreš si privoščiti, da bi ostal brez takšnega igralca. Na vsaki tekmi lahko izvede nekaj posebnega."

Nov velik spodrsljaj pa si je privoščil Chelsea, ki na petem mestu zaostaja za Arsenalom in z mestnimi tekmeci izgublja bitko za uvrstitev v Ligo prvakov. Chelsea je namreč z 0:1 klonil na gostovanju pri West Bromwich Albionu. Odločilni zadetek je v 82. minuti zabil branilec Gareth McAuley. Nobenega presenečenja pa ni dovolil vodilni Manchester City. Ta je doma z 2:0 ugnal Bolton. Gostitelji so povedli ob avtogolu Gretarja Steinssona v 23. minuti, vse dvome o zmagovalcu pa je v 68. razblinil Mario Balotelli.

Angleška liga, 27. kolo:

Liverpool : Arsenal 1:2 (1:1)
Koscielny (23/a.g.); Van Persie (31, 90)
Kuyt (Liverpool) je v 19. minuti zapravil enajstmetrovko.

Blackburn Rovers : Aston Villa 1:1 (0:1)
Dunn (85); N´Zogbia (24)

Manchester City : Bolton Wanderers 2:0 (1:0)
Steinsson (24/ag), Balotelli (69)

Queens Park Rangers : Everton 1:1 (1:1)
Zamora (36); Drenthe (31)

Stoke City : Norwich City 1:0 (0:0)
Etherington (72)

West Bromwich Albion : Chelsea 1:0 (0:0)
McAuley (82)

Wigan Athletic : Swansea City 0:2 (0:1)
Sigurdsson (45, 54)

Newcastle United : Sunderland 1:1 (0:1)
Ameobi (90); Bendtner (25/11-m)
RK: Sessegnon (58/Sunderland)
Ba (Newcastle) je v 83. minuti zapravil enajstmetrovko.

Fulham : Wolverhampton Wanderers 5:0 (2:0)
Pogrebnjak (36, 44, 61), Dempsey (56, 83)

Tottenham Hotspur : Manchester United 1:3 (0:1)
Defoe (87); Rooney (45), Young (60, 69)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.