Šport > Nogomet
7 ogledov

Rooney ford ka zamenjal za lamborghinija

David Beckham je sredi devetdesetih let vozil ljudski ford escort, danes pa pors
1/11
Žurnal24 main
Slavni nogometaši ljubijo lepa dekleta, velike hiše in še posebej drage avtomobile. Z bajnimi vsotami, ki jih zaslužijo z brcanjem žoge, si drage štirikolesnike lahko privoščijo.

Koliko denarja se vrti v nogometu, pove podatek, da je najbogatejši nogometni klub na svetu Real iz Madrida samo lani obrnil štiristo milijonov evrov, medtem ko igralec v angleški Premier League povprečno zasluži skoraj dva milijona evrov na leto. Nove pogodbe s sponzorji bi lahko najboljšim nogometašem že v naslednji sezoni tekoči račun obogatile tudi za dvajset milijonov evrov. Zato ni čudno, da nogometaši denar razmetavajo za drage avtomobile, s katerimi se šopirijo na cesti. Anglež David Beckham, ki bo z zvestobo Los Angeles Galaxyju v petih letih zaslužil 275 milijonov ameriških dolarjev, ima zbirko dragih avtomobilov, v kateri so tudi prestižni aston martin DB7, lamborghini gallardo in porsche 911 turbo.

"Beckham je strasten zbiralec avtomobilov," pravi njegov agent Simon Oliveira, ki dodaja, da nogometašu veliko pomeni pripadnost določeni znamki. Oliveira ni želel izdati podrobnosti Beckhamove zbirke avtomobilov, med katerimi je tudi posebna, na naboje iz strelnega orožja odporna različica BMW X5.


Wayne Rooney je včasih vozil malega forda ka, danes se prevaža v dragocenem lamborghiniju. © Forbes

 

Avtomobili, ki jih nogometaši vozijo, pogosto odsevajo status, ki ga uživajo. Napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney je ob začetku kariere vozil dobrih deset tisoč evrov vreden ford ka , njegova zdajšnja, dober milijon evrov vredna zbirka avtomobilov, pa med drugim vsebuje tudi 110.000 evrov vredni bentley continental GT .

Toda uspešni nogometaši pogosto pretiravajo. Za primer vzemimo Erica Djembo-Djembo . Kamerunski nogometaš, ki si trenutno nogometni kruh služi v Katarju, je lani na sodišču v Birminghamu razglasil bankrot. Njegov nekdanji menedžer je francoskim medijem dejal, da je imel nogometaš pred svojim domovanjem parkiranih kar deset prestižnih SUV vozil.

Mnogo bolj privlačna možnost za nogometaše je, da za avtomobil ne odštejejo nič. V tem primeru nastopijo sponzorji. Mnogi proizvajalci avtomobilov s posameznimi klubi sklepajo pogodbe. Tako nogometaši Reala iz Madrida, nemškega Bayerna in Manchester Uniteda vozijo vozila znamke Audi . Zaprisežen ljubitelj nemških avtomobilov je za mnoge trenutno najboljši nogometaš Portugalec Cristiano Ronaldo , ki vozi superšportni audi R8 , ki mu ga je s sponzorsko pogodbo poklonil Audi.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.