Šport > Nogomet
19 ogledov

Rooney na Old Traffordu do leta 2015

Wayne Rooney je avgusta 2004 prestopil iz Evertona v Manchester United. (Foto: E Žurnal24 main
Napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney je končal ugibanja, kje bo nadaljeval svojo kariero. Zvestobo rdečim vragom je obljubil za nadaljnjih pet let, do leta 2015.

Angleški reprezentančni napadalec Wayne Rooney ostaja še naprej zvest moštvu Manchester United. Rooney je sodelovanje s tem klubom najbolj elitnega angleškega nogometnega prvenstva podaljšal do junija 2015, so danes potrdili v klubu.

S podpisom nove petletne pogodbe je konec negotovosti o Rooneyjevi prihodnosti, ko so se v medijih vrstila ugibanja, da bo s poletjem 2012 dokončno zapustil Manchester United, ker naj bi bil nezadovoljen z razmerami v klubu. Vendar pa so pogovori vodstva kluba, lastnikov in slovitega trenerja s plemiškim predznakom Alexa Fergusona obrodili sadove.

"Zelo sem zadovoljen, da smo sklenili nov dogovor. V zadnjih nekaj dneh sem govoril tako s trenerjem kot z lastniki, ki so me prepričali, da je moje mesto tukaj, na Old Traffordu. Že v sredo sem povedal, da je naš trener genij, kar še vedno mislim. Njegovo zaupanje in podpora pa sta bili odločilni, da sem sprejel odločitev, da ostanem v klubu. Novo pogodbo podpisujem s polnim zaupanjem v vodstvo, trenersko ekipo, upravo in lastnike kluba, ki so v celoti predani temu, da United nadaljuje ponosno zmagovito zgodovino, kar je bil tudi osnovni razlog, da sem se sploh pridružil klubu. Skrbelo me je, da so bili navijači zadnje tedne razočarani nad tem, kar so prebrali in videli. Navijači so bili vse od mojega prihoda dobri z menoj, na meni je, da jih z dobrimi igrami pridobim znova na svojo stran," je razmišljal 24-letni napadalec.

"Za nami vsemi je zelo težaven teden, vendar smo takšne medijske pozornosti že vajeni. Fantu sem povedal, da so mu naša vrata vedno odprta in sem presrečen, da se je odločil, da bo ostal. Veseli me, da je sprejel izziv voditi mlajše igralce, sebe pa uveljaviti kot enega najboljših nogometašev v zgodovini Manchester Uniteda. To dokazuje njegov značaj in prepričanje, v katerega verjamemo. Prepričan sem, da bomo zdaj vsi, ki stojimo za klubom, Waynu izkazali podporo, ki jo potrebuje, da znova prikaže igre, kakršnih je sposoben," pa je bil navdušen trener Uniteda Alex Ferguson. Finančnih podrobnosti v klubu niso razkrili.

Rooney je član rdečih vragov zadnjih šest let. Pred tem je bil član Evertona iz rodnega Liverpoola. Pogodba ga je za United vezala le še leto in pol, angleški mediji pa so vneto napovedovali prestopom k madridskemu Realu, Barceloni, Manchester Cityju ali Chelseaju, navijači pa so mu v primeru prestopa k mestnemu tekmecu celo grozili s smrtjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.