Šport > Nogomet
13 ogledov

Rooney na protibolečinskih tabletah

wayne rooney Reuters
Napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney bo na povratni tekmi Lige prvakov z Bayern Münchnom nastopil s pomočjo protibolečinskih tablet.

Wayne Rooney se je na treningu ponovno pridružil Manchester Unitedu, potem ko je zaradi poškodbe prsta na nogi izpustil ligaško tekmo z Newcastle Unitedom. Trener David Moyes je priznal, da usoda 28-letnega napadalca za povratno srečanje z Bayernom, na katerem bodo rdeči vragi poskušali izkoristiti ugoden razplet prve tekme (1:1) in presenetiti favorite tekmovanja, še vedno visi v zraku.

Angleški mediji poročajo, da Rooney ne namerava izpustiti največje tekme sezone, zato si bo pomagal s protibolečinskimi tabletami. Napadalec je svojo telesno pripravljenost vzdrževal z vajami v bazenu in kolesarjenjem.

United bo imel po tekmi z Bayernom na voljo 11 dni do naslednje ligaške tekme z Evertonom, zato v taboru rdečih vragov upajo, da bo Rooney medtem popolnoma okreval. Klubski zdravniki naj bi zvezdniku angleškega prvaka potrdili, da z nastopom proti Bayernu ne bo tvegal hujše poškodbe, saj se nezadržno približuje nogometno svetovno prvenstvo v Braziliji.

Rooney je poškodbo nožnega prsta staknil na prvi tekmi z Bayernom, ki se je na Old Traffordu končala z neodločenim izidom. Bavarci, natančneje Arjen Robben, so se po tekmi pritoževali, da United ni hotel igrati nogometa. Angleški prvak je z obrambno igro dosegel želeni cilj in pred povratnim srečanjem ostaja v igri za uvrstitev v polfinale. ''Pri poškodbi prsta ne moreš prav veliko narediti. Včasih se stanje hitro izboljša, včasih pa je potrebna injekcija, če gre za odrgnino. Ugotoviti je treba, da ne gre slučajno za zlom oziroma razpoko. Vse to bomo natančno pregledali,'' je povedal Moyes.

Guardiola: Za življenje ali smrt

Trener Bayerna Pep Guardiola je pred povratno tekmo z Unitedom priznal, da bo šlo za življenje ali smrt. ''To je finale, tekma za življenje ali smrt. United nas bo poskusil presenetiti iz protinapada in prekinitev, zato moramo biti pozorni. So ena izmed najboljših ekip na svetu, toda naš gol v gosteh je zelo pomemben, čeprav je izid 1:1 lahko nevaren,'' je povedal Guardiola, njegovemu mnenju pa se je pridružil tudi Jerome Boateng.

''V želodcu čutim metuljčke. Moramo zmagati, saj bomo, če bomo igrali na ničlo, na koncu izgubili. United bo spet ostal zadaj, vendar bo sčasoma vse več tvegal. Vemo, česa smo sposobni, in vemo, da potrebujemo dobro predstavo, če se hočemo uvrstiti naprej,'' je povedal nemški vezist.

pep guardiola | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.