Šport > Nogomet
6 ogledov

Rooney pozval Ronalda, naj ostane

Wayne Rooney si tudi v prihodnje srčno želi v napadu igrati s Cristianom Ronaldo Žurnal24 main
Napadalec Manchester Uniteda Wayne Rooney je pozval soigralca Cristiana Ronalda, ki zadnje čase glasno napoveduje prestop v Španijo, naj ostane še naprej zvest rdečim vragom.

Najboljši igralec angleške Premier League Cristiano Ronaldo je izrazil močno željo po prestopu v Real iz Madrida. Več naj bi imel povedati po finalni tekmi Lige prvakov, kjer bo Manchester United v Moskvi moči meril s Chelseajem. Wayne Rooney je 23-letnega Portugalca pozval, naj ostane v Manchestru. Skupaj namreč tvorita ubijalski napad. Samo v letošnji sezoni sta skupaj zabila 59 golov.


Ronaldove sanje so zaigrati v Španiji. © Reuters

 
 

Preberite še

Real steguje lovke po Ronaldu

Zgodba o Cristianu Ronaldu

"Upam, da bova skupaj v napadu sodelovala tudi v prihodnjih sezonah. Ronaldo je odličen napadalec in neverjeten nogometaš. Veliko je dal našemu klubu. Super bi bilo, da bi čim dlje ostala skupaj," je Rooney dejal novinarjem. "Ronaldovi zadetki so vselej zlata vredni. Mene ne bi motilo niti, če bi zadel 60 golov na sezono," dodaja Rooney. United lahko v sredo ponovi dosežek iz leta 1999, ko so osvojili tako domačo kot evropsko krono, in se tako hkrati na najlepši možen način pokloni osmim nogometašem Manchester Uniteda, ki so pred natanko 50 leti umrli v letalski nesreči v Münchnu. Takratni trener Matt Busby je nesrečo preživel, nato pa na novo sestavil moštvo, ki je vrh Evrope zasedlo deset let pozneje.

"Ko se sprehajaš okoli igrišča, kjer treniramo, vidiš slike nogometašev, ki so rdeči dres nosili med letoma 1958 in 1968. Zavedamo se zgodovine kluba, vsi nogometaši so o preteklosti dobro poučeni. Liga prvakov je za nas izjemnega pomena. 50 let mineva od nesreče v Münchnu in 40 let od prvega naslova evropskega klubskega prvaka. Izvrstno bi bilo, da dosežek ponovi tudi sedanja generacija,"
pravi Rooney, ki je prepričan, da bodo zaradi naslova angleškega prvaka pod manjšim pritiskom kot nasprotnik.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.