Šport > Nogomet
22 ogledov

Rooney tik pred odhodom iz Uniteda

wayne rooney EPA
"Ne morem garantirati, da bo ostal. Ne morem garantirati niti tega, da bom jaz prihodnji teden še na klopi, kako naj trdim, da bo Wayne Rooney z nami tudi v naslednji sezoni," pravi trener rdečih vragov Jose Mourinho.

Enaintridesetletni Wayne Rooney, ki je pred kratkim postal najboljši strelec v zgodovini Manchester Uniteda, naj bi po zapisih v številnih angleških medijih do konca tega tedna zapustil Old Trafford. Trener Jose Mourinho ga je prikoval na klop za rezervne nogometaše, Rooney pa bi s selitvijo na Kitajsko postal najboljše plačani nogometaš v zgodovini.

Na leto naj bi zaslužil 42 milijonov evrov, ponuja mu jih klub Tianjin Quanjin, ki ga vodi nekdanji odlični italijanski branilec Fabio Cannavaro. Rooney ni bil na seznamu za zadnjo tekmo, ko je United v Evropski ligi gostoval pri St. Etiennu, zato so se govorice o njegovi takojšnji selitvi na Daljni vzhod še okrepile. 

"To boste morali vprašati njega. Seveda vam ne morem zagotoviti, da bo ostal. Ne morem vam zagotoviti, da bom jaz naslednji teden na klopi Uniteda, kako naj vam torej zatrdim, da bo igralec z nami tudi v naslednji sezoni? Lahko pa vam povem, da do odhoda Wayna Rooneyja ne bo prišlo, ker bi si tako želel jaz. To je edina reč, ki vam jo lahko zatrdim," je na vprašanje o svojem napadalcu odgovoril Mourinho.

"Nikoli ne bi iz kluba podil njegovo legendo. Tako boste morali vprašati njega, če se vidi v tem klubu do konca kariere, ali pa meni, da je prišel čas za odhod. To ni vprašanje zame, jaz sem srečen, da ga imam," je še dodal Portugalec.

Pri Sky Sports, ki ima na voljo dobro obveščene vire, v nasprotju z drugimi trdijo, da do prestopa ne bo prišlo. Kaj pa vi dejali vi na 42 milijonov za leto igranja pri 31 letih? Paul Stretford, zastopnik Rooneyja, se sicer trenutno mudi na Kitajskem. Za angleškega reprezentantanaj bi se zanimali tudi Guangzhou Evergrande, Beijing Guoan in Jiangsu Suning.

Rooney je z Unitedom osvojil pet naslovov državnega prvaka in ligo prvakov, je njegov najboljši strelec vseh časov. Je tudi najboljši strelec angleške reprezentance, za katero je odigral 119 tekem in le za šest tekem zaostaja za rekorderjem Petrom Shiltonom. Pred časom je sporočil, da bo za reprezentanco nehal igrati po svetovnem prvenstvu 2018 v Rusiji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.