Šport > Nogomet
18 ogledov

Rooney ugovarja Fergusonu

Začetek sezone Rooneyju zagotovo ni všeč. (Foto: Reuters) Žurnal24 main
Po zasebnih težavah se je Wayne Rooney tokrat znašel v središču pozornosti zaradi spora s trenerjem Alexom Fergusonom. Liverpool v novih težavah. Dirk Kuyt bo manjkal vsaj tri tedne.

"V vsej sezoni nisem imel prav nobenih težav z gležnjem," je Wayne Rooney ugovarjal nogometnemu strategu Alexu Fergusonu, ki je prejšnji mesec medijem zaupal, da se na Otoku priljubljeni napadalec spopada s težavami z gležnjem, kar je razlog, da je igral pod svojimi zmožnostmi.

Zdaj 24-letni igralec v konici angleškega napada ugiba o pravih razlogih, zakaj je trener dajal takšne izjave, saj sam omenjenih zdravstvenih težav sploh ni imel. Rooney je za United v novi sezoni angleškega nogometnega prvenstva zabil le en gol, enajstmetrovko 28. avgusta West Hamu, v prejšnji pa jih je zabil 34. Zato tudi sam priznava, da "ni več tako nabrit", vendar pa napoveduje, da se mu bo kmalu povrnil tisti pravi občutek pred golom.

Trener angleškega nogometnega velikana Manchester Uniteda je konec septembra na novinarski konferenci na stadionu Mestalla pred tekmo Lige prvakov v skupini C proti Valencii povedal, da bo prvi zvezdnik moštva z igrišč odsoten od dva do tri tedne zaradi poškodbe gležnja. Napadalec naj bi se poškodoval na prvenstveni tekmi Premier League proti Boltonu (2:2).

Kuyt bo manjkal vsaj tri tedne
Nogometni zvezdnik angleškega prvoligaša Liverpoola in nizozemski reprezentant Dirk Kuyt bo z igrišč zaradi poškodbe gležnja odsoten en mesec. Kuyt si je ta teden v dresu oranj na kvalifikacijski tekmi za Euro 2012 proti Švedski (4:1) poškodoval vezi desnega gležnja. Britanski mediji poročajo, da se lahko celo zgodi, da Kuyt letos ne bo več igral, a trener Liverpoola Roy Hodgson miri navijače in je v četrtek izjavil, da bo Kuyt po ocenah klubskih zdravnikov nared že v treh tednih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.