Šport > Nogomet
1 ogledov

Rooneyjev povratek zlomil srca Škotom

Wayne Rooney po blagodejnem sredinem zadetku. (Foto: Reuters)
1/28
Žurnal24 main
Wayne Rooney je prvič po aferi s podaljšanjem pogodbe začel tekmo Manchestra Uniteda. Na gostovanju v Glasgowu je zadel z enajstih metrov za zmago (1:0). Barcelona rutinirano, Inter stežka.

Potem ko je že vse kazalo, da bo Glasgow Rangersom še drugič v sezoni Lige prvakov uspelo remizirati z Manchester Unitedom z rezultatom 0:0, se je preobrat zgodil v 87. minuti. Tedaj je Steven Naismith v svojem kazenskem prostoru nespretno posredoval nad prodirajočim Fabiem da Silvo, ki ga je Škot z nogometnim čevljem zadel v prsi in celo v obraz. Za prekaljenega Massima Busacco in tudi nikogar drugega ni bilo niti najmanjšega dvoma: enajstmetrovka. Hladnokrvno jo je izkoristil Wayne Rooney, ki ga je Alex Ferguson po enomesečni odsotnosti postavil v začetno enajsterico. Rooney je bil najbližje zadetku že v 40. minuti, ko je zatresel prečko Glasgowovega vratarja Allana McGregorja.

Sprehod Barcelone skozi Atene
Vse bi lahko bilo tako zelo drugače, če bi Djibril Cisse iz oči v oči z vratarjem Victorjem Valdésom v prvem polčasu zadel za 1:0, a od takrat naprej je šlo za Panathinaikos na tekmi z Barcelono vse narobe. Pedro Rodríguez je kmalu natančno zabil za vodstvo Kataloncev, ki bi ga na generalki pred "El Clásicom" morali še povišati pred polčasom. Ko je le še izjemni vratar Alexandros Tzorvas ohranjal minimalni zaostanek v drugem polčasu, je bilo povišanje vodstva le še vprašanje časa. Lionel Messi je po tem, ko so njegovi soigralci izigrali obrambo Paota, podstavil nogo za 2:0, Pedro pa je za končnih 3:0 zabil po praktično identični  akciji in potrdil prvo gostujočo zmago Barcelone po skorajda letu dni.

Benitez "preživel" Twente
V primeru novega neuspeha bi Interjevega trenerja Rafaela Beniteza na klopi Nerazzurrov rešil le še čudež, tudi proti Twenteju pa so se branilci naslova zelo mučili. Po tem, ko je Esteban Cambiasso v drugem polčasu le zadel za vodstvo, se Inter ni zaprl in iskal potrditev zmage, ki pa bi se skorajda spremenila v remi ob priložnosti Dennyja Landzaata. Nizozemski rezervist je stresel Interjev okvir vrat v 75. minuti. Z zmago si je Inter skupaj s Tottenhamom zagotovil napredovanje iz skupine A, o prvem mestu pa bo odločala zadnja tekma.

Spursi so doma rutinirano opravili z Werderjem Bremnom (3:0) in si lahko privoščili celo zapravljeno enajstmetrovko Garetha Bala v drugem polčasu. Takrat so Londončani že vodili z dvema goloma prednosti, zabila sta Younes Kaboul in Luka Modrić, visoko zmago in zanesljivo napredovanje pa je potrdil Peter Crouch. Rezultat dneva je bila šestica Valencie, ki je odjeknila v mreži Bursasporja (6:1), Schalke pa si je z dvema goloma Klaasa-Jana Huntelaarja in zmago proti Lyonu (3:0) že zagotovil napredovanje. Drugega potnika v 1/16 finala iz skupine B bo dala tekma zadnjega kola.

Liga prvakov, 5. kolo:

Skupina A
Tottenham Hotspur : Werder Bremen 3:0 (2:0)
Kaboul (6), Modrić (45), Crouch (79)
Bale (Tottenham) je v 54. minuti zapravil 11-metrovko.

Inter Milano : Twente Enschede 1:0 (0:0)
Cambiasso (56)

Lestvica: 1. Tottenham 10 točk, 2. Inter 10, 3. Twente 5, 4. Werder 2.

Skupina B
Schalke 04 : Olympique Lyon 3:0 (2:0)
Farfan (14), Huntelaar (20, 89)

Hapoel Tel Aviv : Benfica Lizbona 3:0 (1:0)
Zahavi (24, 90), Douglas (74)

Lestvica: 1. Schalke 10 točk, 2. Lyon 9, 3. Benfica 6, 4. Hapoel 4.

Skupina C
Valencia : Bursaspor 6:1 (4:0)
Mata (17/11-m), Soldado (21, 55), Aduriz (30), Joaquin (37), Dominguez (78); Batalla (69)

Glasgow Rangers : Manchester United 0:1 (0:0)
Rooney (87/11-m)

Lestvica: 1. Manchester 13 točk, 2. Valencia 10, 3. Rangers 5, 4. Bursaspor 0.

Skupina D

Rubin Kazan : Köbenhavn 1:0 (1:0)
Noboa (45/11-m)

Panathinaikos : Barcelona 0:3 (0:1)
Pedro (27, 69), Messi (62)

Lestvica: 1. Barcelona 11 točk, 2. Köbenhavn 7, 3. Rubin 6, 4. Panathinaikos 2.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.