Šport > Nogomet
31 ogledov

Rooneyjeve škarjice za zgodovino

Wayne Rooney gol zadetek strel škarjice skarjice Žurnal24 main
Obiskovalci uradne spletne strani Premier League so za najlepši zadetek v 20 letih tekmovanja izbrali izjemne škarjice Wayna Rooneyja proti Manchester Cityju. Na drugem mestu je pristal Dennis Bergkamp, na tretjem pa Thierry Henry.

Obiskovalci so zadetku Wayna Rooneyja namenili 26 odstotkov vseh glasov, kar je bilo dovolj za prepričljivo zmago. Omenjeni zadetek Rooneyja je rdečim vragom prinesel zmago na mestnem derbiju proti Manchester Cityju. Zagotovo pa se bomo izjemnih škarijc angleškega reprezentanta spominjali še nekaj desetletji. "Odraščal sem med gledanjem Premier League, tako da se počutim sijajno, ker je bil moj zadetek izbran za najboljšega v zgodovini Premier League. Zelo sem ponosen. Rad bi se zahvalil vsem navijačem, ki so glasovali zame," je ob tem dejal Rooney, ki je na prestolu nasledil Davida Beckhama, ki je leta 2002 prejel nagrado za najlepši zadetek desetletja v Premier League.

Drugo mesto je z 19 odstotki osvojil Arsenalov Denis Bergkamp in njegov izjemen zadetek leta 2002 na St. James Parku proti Newcastle Unitedu, tretje pa še en topničar Thierry Henry, ki je za vole proti Manchester Unitedu leta 2000 dobil 15 odstotkov vseh glasov.

Komentarjev 1