Šport > Nogomet
30 ogledov

Rosell bi zmanjšal število klubov

Sandro Rosell pričakuje novo gladko zmago Barcelone. (Foto: EPA) Žurnal24 main
Sandro Rosell, predsednik Barcelone, je predlagal, da bi število klubov v prvi španski ligi zmanjšali z 20 na 16. Opozarja tudi na omejitev potrošnje bogatih tujih lastnikov klubov.

Predsednik španskega nogometnega velikana Barcelone Sandro Rosell si želi zmanjšati število klubov v prvi španski ligi z 20 na 16, hkrati pa poudarja, da bi bilo dobro omejiti potrošnjo bogatih tujih lastnikov klubov.

Rosell pravi, da pri Barceloni in madridskem Realu, ki sta praktično brez resnega tekmeca v španski ligi, razumejo, da morajo svojim konkurentom v ligi pomagati pri pravičnejših pogodbah glede televizijskih pravic. Prvi mož Barcelone pravi, da bi manjše število klubov v ligi pripomoglo tudi k boljši konkurenci.

Barcelona in Real Madrid trenutno podpisujeta lastne pogodbe glede prenosov tekem in tako pobereta neprimerno več denarja kot njuni domači tekmeci. Rossell zato predlaga, da bi v petih letih sledili modelu angleške lige in "televizijske pravice dali v en boben".

Real bo mesec dni pogrešal di Mario

Argentinski nogometni reprezentant Angel di Maria, ki igra za sloviti madridski Real, bo zaradi poškodbe stegenske mišice, ki jo je staknil na nedeljski prvenstveni tekmi proti Osasuni, z igrišč odsoten štiri tedne.

Pri Realu upajo, da bo di Maria nared vsaj do 10. decembra, ko bo na sporedu obračun z večnim tekmecem Barcelono, ki v prvenstvu za vodilnimi Madridčani zaostaja za tri točke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.