Šport > Nogomet
8 ogledov

Rosell: "Če bo Pep predsednik, bom glasoval zanj"

predsednik Cerezo Rosell Las Rozas žreb Liga BBVA Španija liga prvenstvo pogovor EPA
Predsednik Barcelone Sandro Rosell se je v intervjuju za televizijo 8TV prvič odzval na napad nekdanjega trenerja Josepa Guardiole.

"Guardiola nas je zelo presenetil s svojimi izjavami. Predvsem to, kar je rekel o upravi glede bolezni Tita (trenerja Vilanove, op. a.), pa ni res," je v že več kot mesec dni najavljenem intervjuju za 8TV dejal Sandro Rosell, ko si predsednik Barcelone še ni mogel predstavljati, da bo njegov nastop močno zaznamoval Josep Guardiola.

Nekdanji trener je med pripravami s svojim novim klubom Bayernom nepričakovano napadel bivše delodajalce in jih obtožil, da ga med enoletnim oddihom v New Yorku "niso pustili pri miru", in da so bolezen trenerja Tita Vilanove "uporabili proti njemu".

"Vsi bodimo 'guardiolisti'"

"Kot celotna institucija smo z njim ravnali zelo dobro. Ves ta hrup ni dober za Barço," je v dolgem pogovoru za katalonsko televizijo odgovarjal Rosell. "To moramo vzeti le kot manjšo pikico, ki ne more pokvariti velike zgodovine, ki jo je spisal z Barcelono. Imamo ga za najboljšega trenerja v zgodovini kluba. Moramo se učiti iz preteklosti, glede na to, kar se je zgodilo s (Johanom) Cruyffom, ko je bil klub razdeljen na 'cruyffiste' in 'necruyffiste'."

"Pozivam, da naj ne bo 'guardiolistov' in 'neguardiolistov, bodimo vsi 'guardiolisti'. Zgodovina kluba si to zasluži, Pep prav tako. Vsi moramo iti v enako smer, to je tisto, kar zanima Barço in njene člane. Všeč bi mi bilo, da bi 'guardiolizem' združil vse navijače Barcelone, ker je bilo njegovo delo v tistem obdobju izvrstno. Trajalo je štiri leta in naj Guardiolin duh živi še štiri leta več, ker je tisti nogomet iz prvih treh let zelo težko ponoviti."

Volil bi za predsednika Pepa

Rosell, ki je spregovoril o mnogih temah, zaradi katerih so bile letošnje počitnice veliko nemirnejše od mnogih preteklih, je še izrazil svoj "dvom" nad novico, da je Guardiola očetu novega člana kluba Neymarja dejal, da ga Vilanova ne bo znal uporabiti skupaj s prvim zvezdnikom kluba Lionelom Messijem.

"Dvomim, da bo do tega prišlo, ampak če bo Guardiola kdaj predsednik kluba, bom bil zelo vesel. Zdi se mi, da bi to lahko bila njegova zadnja etapa pri Barçi, da bi kandidiral, zmagal na volitvah in postal predsednik Barçe. Gotovo bom volil zanj," je še povedal Rosell.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.