Šport > Nogomet
22 ogledov

Rosell po zmagi Reala: "Še zdaj ne morem verjeti"

Rosell predsednik FC Barcelona EPA
Ofenziva katalonskih medijev se po kontroverzni zmagi madridskega Reala proti Elcheju nadaljuje. Svoj glas je zdaj dodal tudi predsednik Barcelone Sandro Rosell.

"Še zdaj ne morem verjeti," je na sestanku izvršnega odbora Španske nogometne zveze (RFEF) v Bilbau dejal Sandro Rosell, poroča katalonski Mundo Deportivo. "Dokazi so tu, ni jih smiselno komentirati," naj bi še dodal predsednik Barcelone.

Njegove izjave sledijo ostrim odzivom iz Katalonije in večjega dela Španije, ki je osupla spremljala zadnje minute nedeljske tekme med Elchejem in Realom Madridom, ko je sodnik Muñiz Fernández na stadionu Martíneza Valera po izenačenju domačih dosodil sporno enajstmetrovko belemu baletu, s katero je Cristiano Ronaldo zadel za zmago (2:1).

"Tako zmaguje Madrid!"

Katalonski mediji uživajo v dejstvu, da so po letih namigovanj na sodniško zaroto v prid Barceloni zdaj Madridčani in njihovi mediji tisti, ki morajo priznati, da je bila nasprotna ekipa grobo oškodovana. 

Katalonci pri tem ne izbirajo besed – vodilna športna dnevnika Sport in Mundo Deportivo pišeta o "ropu", "zmagi s sodniško pomočjo" in "neobstoječi enajstmetrovki". "Tako zmaguje Madrid!" se je glasila naslovnica Munda Deportiva.

Zadnji stavek je v Španiji sicer zelo pogost, saj Realu številni še vedno niso odpustili državnega favoriziranja kluba še iz časov diktatorja Franca, klic "tako zmaguje Madrid" pa je moč slišati po vsaki sporni odločitvi na stadionih po celotni državi.

Policija dobiva prijave ropa

Po tekmi sta se v jezno izmenjavo na Twitterju spustila še reprezentančna soigralca Gerard Piqué in Álvaro Arbeloa. Španska policija je na svojem profilu (@policia) dobila nešteto šaljivih prijav ropa s strani besnih uporabnikov.

"Dobili smo več kot 120 omemb o nogometu v zadnjih desetih minutah ... Naj spomnimo – skušamo vam pomagati v smislu VARNOSTI," so sporočili španski možje postave.

Mundo Deportivo naslovnica Muniz Fernandez Elche Real Madrid | Avtor: Facebook Facebook

Sport naslovncia Bartra Neymar Muniz Fernandez sodnik | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.