Šport > Nogomet
11 ogledov

Rosell: "Tito me je ob polnoči poklical na Camp Nou"

Rosell Alba Messi Barcelona Peace Tour turneja za mir Palestina EPA
Predsednik Barcelone Sandro Rosell je pred odhodom z ekipo na "turnejo miru" po Bližnjem vzhodu razkril, kako je izvedel za odhod Tita Vilanove z mesta trenerja.

"Dobila sva se na Camp Nouu ob polnoči v torek. Ker me je poklical ob tej uri, sem šel tja s slabim občutkom," je za športni dnevnik Sport razlagal Sandro Rosell. Predsednik Barcelone je tri dni kasneje sklical izredno novinarsko konferenco, kjer je skupaj s športnim direktorjem Andonijem Zubizarreto oznanil, da mora trener Tito Vilanova na novo zdravljenje tumorja obušesne žleze.

"Predstavljajte si, kako presenečen je bil varnostnik pri vhodu, ko je najprej videl mene, nato pa Tita v njegovem avtu skupaj z zdravnikom. 'Dobro, kaj se dogaja tukaj?' si je verjetno mislil. Dobila sva se v dvorani, ki je zraven trenerjevega prostora, tam kjer so sestanki strokovnega štaba," je nadaljeval Rosell.

"Najbolj grozen trenutek"

"Tito in zdravnik sta mi razložila, zakaj sta morala prestaviti preglede na zgodnejši datum. Izvidi so pokazali, da z boleznijo ni tako, kot so mislili, razširila se je, Tito pa da mora od takrat dalje posvetiti vse ure zdravljenju. Ta boj naj bi postal njegova služba. Dobro uro smo govorili. To je bil najbolj grozen trenutek moje predsedniške kariere."

Rosella je razkritje zadelo kot strela z jasnega, še dan prej je namreč v enem izmed intervjujev zatrjeval, da je Vilanova po zdravljenju v New Yorku in povratku v domovino popolnoma ozdravel in pripravljen na nove izzive.

"Mislil sem si: 'Jeb**ti, ne kaže dobro!'"

"Ko me je poklical, sem si mislil: 'Jeb**ti, ne kaže dobro!' Še prejšnji dan sem v intervjuju dejal, da je Titovo zdravje perfektno ... Tisti trenutek je bilo zame tako. Naslednji dan pa so izvidi pokazali nekaj povsem drugega. Vse se je spremenilo v le nekaj urah," je dodal Rosell.

"Ko sem prišel na parkirišče, sem se usedel za volan in si rekel: 'Uf! Kakšen udarec, da moramo zdaj iskati trenerja!' To je trenutek, ki ti nikakor ni po godu, ampak naša odgovornost nas obvezuje. Od takrat dalje smo začeli razmišljati o alternativah, ne želim izpasti kot žrtev, ker ob vsem tem trpi le Tito, njegovi družini pa ni lahko. Kot predsednik in odgovoren pri klubu pa si misliš: 'Kako nemočno se zdaj počutiš kot predsednik Barcelone!' Pravijo, da imaš v tej službi tako veliko moč, da še sam ne veš kakšno, ampak v tem primeru niti najmanj. Če bi imel to moč, se vse to ne bi zgodilo."

Jezen zaradi slovesa, ne bolezni

Predsednik Blaugrane razkril tudi jezo, s katero mu je nekdanji trener, ki se je podpisal pod točkovno najuspešnejšo ligaško sezono v zgodovini kluba, povedal, da ne bo mogel več voditi ljubljenega kluba.

"Gotovo se je počutil slabo. Ne vem, če lahko to povem, ampak bom vseeno. Tito mi je tisti torek zvečer dejal: 'Ne zaradi bolezni, ne zaradi tega, ker se mi je tumor vrnil, ali tega, kar me čaka ... Jezen sem zaradi tega, ker moram zapustiti mesto trenerja Barcelone!'" je še povedal Rosell.

"Jeza, ki jo občutiš ob slovesu od trenerskega mesta Barçe, to, da ne moreš uživati v tem, da prideš do tja, do kjer si si želel, do maksimuma, ki si ga lahko zamisli trener. Vse to je zelo naporno, še posebej za pristaša kluba, kot je on. Vse to po spektakularnem letu, z najboljšim dosežkom v zgodovini kluba, s stotimi točkami, z največjo prednostjo pred drugouvrščeno ekipo, z rekordom v številu zadetkov ... Morali bi mu pripraviti ognjemet, ampak ustvaril se je medijski tok, ki je prvenstvu odvzel pomembnost. Bil je zelo kontradiktoren občutek."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.