Šport > Nogomet
22 ogledov

Rosell zatrdil: "Tito nazaj čez 15 ali 20 dni"

Maradona Mourinho konferenca Dubai International Sports Conference EPA
Predsednik Barcelone Sandro Rosell je na nogometni konferenci v Dubaju razkril, da se bo trener kluba Tito Vilanova po odstranitvi tumorja na obušesni slinavki vrnil čez 15 ali 20 dni. Na Bližnjem vhodu sta zbrane nagovorila tudi Realov trener José Mourinho in Diego Armando Maradona. Mourinho je zadnji teden v Madridu označil za "fantastičnega".

Med mnogomi temami, ki jih je Sandro Rosell z zbranimi analiziral v Dubaju, kjer gostujeta tudi Realov trener José Mourinho in Diego Armando Maradona, je bil tudi etični vidik Barcelone, ki svoje nogometaše življenjskih vrednot uči že od mladih nog.

Rosell je pojasnil tudi razloge, da je klub podaljšal pogodbi z "veteranoma" Xavijem Hernándezom in Carlesom Puyolom, največ publicitete pa je vseeno dobil njegov odgovor v zvezi z okrevajočim trenerjem Titom Vilanovo.

"Vrnil se bo v 15 ali 20 dneh, ampak nekaj dni se bo moral še vračati v bolnišnico in počivati. Združil bo delo in zdravljenje. Pomembno je zdravje. V tem trenutku je nogomet na drugem mestu," je v Dubaju povedal Rosell.

Enajst domačih igralcev "zgodovinski dan"

"Xavi in Puyol sta med najboljšimi pri Barçi in španski reprezentanci. Sta pomembna za klub in za družbo, ker dajeta dober zgled mladim. Želim si, da bi bila tudi v prihodnosti povezana s klubom," je še dodal Barcelonin predsednik.

"Pred 33 leti smo ustanovili akademijo za mlade talente, skozi katero je šlo veliko igralcev. Pred mesecem in pol je prvič v zgodovini za našo ekipo igralo enajst igralcev iz naše šole. To je bil zgodovinski dan, uresničitev sanj. To je bil naš cilj in uspelo nam je.

Po tem, ko je oder zapustil Rosell, sta ga družno zavzela Mourinho in Maradona. Mourinho je v enem svojih odgovorov namignil na zadnjo ligaško tekmo Reala, ko je na klopi senzacionalno pustil klubskega kapetana Ikerja Casillasa.

"Mogoče se je zdelo, da je bil to slab teden, ampak rezultat je fantastičen. Nogomet se močno spreminja, ampak nekaj ostaja - postave še vedno delajo trenerji," je dejal Mourinho in pristavil, da je zanj še naprej najpomembnejša družina.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.