Šport > Nogomet
17 ogledov

Rossi: "Maribor začetek konca!"

Rossi je že 13. trener, ki ga je od leta 2002 odstavil eden najbolj nepotrpežlji Žurnal24 main
Zdaj že nekdanji trener Palerma Delio Rossi je v torek opoldne zadnjič stopil pred novinarje. Ob ovacijah novinarjev (in navijačev) je med drugim dejal, da se je njegov padec začel že avgusta v Mariboru.
Poraz v Evropski ligi je bil nekaj čudnega. Ne morem vam razložiti.
Delio Rossi

"Konec, se mi zdi, je prišel že v Mariboru. Tam se je nekaj pokvarilo, ne vem, kaj, ampak nekaj je bilo narobe. Poraz v Evropski ligi je bil nekaj čudnega. Ne morem vam razložiti," je na zadnji novinarski konferenci pri Palermu v torek dejal Delio Rossi. Že 13. odstavljeni trener od leta 2002 pod taktirko vročekrvnega predsednika Maurizia Zamparinija je tako nakazal, da se je njegov padec začel že na povratni tekmi Evropske lige v Ljudskem vrtu, ki so jo vijoličasti sicer dobili (3:2).

"Rad bi se zahvalil ljudem iz Palerma, spoštovali so me, jaz sem spoštoval njih, oni pa so mi vrnili s to izjemno naklonjenostjo, ki je zame bolj pomembna od števila točk na lestvici," je v hotelu Palace v Mondellu (blizu Palerma) nadaljeval Rossi. "Trenerji in predsedniki grejo, toda Palermo ostaja. To si morate zapomniti," je bil eden izmed bolj čustvenih stavkov Rossija, ki so ga mnogokrat prekinile ovacije zbranih novinarjev in z njimi pomešanih navijačev.

Rossi je dober trener, toda storil je napako, ki so jo storili vsi trenerji Palerma pred njim: vsi so se strinjali, da bodo delali z Zamparinijem. Če delaš z njim moraš vedeti, da je izguba službe takoj za ovinkom.
Arrigo Sacchi

Sacchi: "Rossijeva napaka - sprejel je Zamparinija!"
Z zanimivim pogledom na siciljske dogodke se je zdaj oglasil tudi nekdanji italijanski selektor Arrigo Sacchi. Nekdanji trener AC Milana in športni direktor Real Madrida je dejal, da bi si Rossi zaslužil več časa, da pa je usodno napako storil že, ko je privolil v sodelovanje z Zamparinijem.

"Kot vedno, trener ni imel dovolj časa za svoje delo," je svojo analizo v siciljski izdaji La Repubblice začel Sacchi. "Če hočeš zgraditi resen projekt, moraš imeti na voljo pravo količino časa. Rossi je dober trener, toda storil je napako, ki so jo storili vsi trenerji Palerma pred njim: vsi so se strinjali, da bodo delali z Zamparinijem. Če delaš z njim moraš vedeti, da je izguba službe takoj za ovinkom," je bil oster Sacchi.

Legendarni plešec je sicer priznal, da ima Zamparini vizijo, kot le malokdo, da pa njegov projekt z mladimi fanti, kamor lahko štejemo tudi Slovence Josipa Iličića, Armina Bačinovića, Sinišo Andjelkovića in Jasmina Kurtića, pač zahteva določeno mero potrpežljivosti. "Čeprav vem, da te vrline (Zamparini, op. p.) pač nima," je za konec še pribil Sacchi.

Takole se je v torek poslavljal Rossi (video v italijanščini, vir: YouTube):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.