Šport > Nogomet
21 ogledov

Roura: "Barça skoraj vedno favorit, tokrat ne"

Roura Real Madrid Barcelona Copa del Rey pokal polfinale novinarska EPA
Miselne igrice med Münchnom in Barcelono so se v soboto tudi uradno začele. Pomočnik trenerja Tita Vilanove, Jordi Roura, je pred ligaško tekmo z Zaragozo dejal, da bo favorit v polfinalu Lige prvakov Bayern in ne Barça. Borussio Dortmund je v Madridu hvalil tudi pomočnik Joséja Mourinha - Aitor Karanka.

"Na večini tekem je Barça favorit. V tem primeru ne, ampak lahko bi vplivale tudi zadnje tekme, ko smo trpeli proti PSG. Kar je gotovo je, da je to izjemna ekipa. Ni se ji potrebno več pripravljati niti na Bundesligo, ker jo je že osvojila," je na novinarski konferenci pred ligaško tekmo z Zaragozo dejal Jordi Roura.

Pomočnik trenerja Tita Vilanove, ki je ob njegovi odsotnosti med zdravljenjem za rakom vodil moštvo, tudi ob povratku katalonskega stratega pa namesto njega govori na novinarskih konferencah, je še zatrdil, da je za Barcelono bolj od Lige prvakov pomembno prvenstvo, kjer ima pred večnim rivalom Real Madridom 13 točk prednosti in za naslov potrebuje le še štiri zmage.

"Na prvem mestu je prvenstvo, to smo vedno govorili. To bo težka tekma. Res je, da imamo odsotne nogometaše, in da prihajamo po težki tekmi v Ligi prvakov, ampak jutrišnja tekma je zelo pomembna," je nadaljeval Roura, ki bo z Vilanovo doma pustil poškodovanega Lionela Messija, počivali pa bodo tudi Andrés Iniesta, Sergio Busquets, Jordi Alba in rezervni vratar José Manuel Pinto, ki jih ni na seznamu za tekmo na La Romaredi.

Tekma z Realom bi bila bolj "rutinska"

"Na srečo se Messijeva poškodba po igranju v sredo ni poslabšala. Nadaljuje s procesom okrevanja in prepričani smo, da bo 23. aprila lahko igral v dobrem stanju," se je proti prvi tekmi z Bayernom v Münchnu še obrnil Roura.

"Težke so bile vse tri ekipe, ki bi jih lahko dobili. Je izjemna ekipa, zelo težek nasprotnik. Če bi dobili Madrid, bi bilo bolj rutinsko, ker smo se pomerili že večkrat. Bayern je zelo pomemben nasprotnik, prejšnje leto pa je izločil Real Madrid. Da bi dobili njih? Meni je bilo vseeno. Žreb je takšen kot je. Morda bi, če bi dobili Real Madrid, bila to medijsko bolj izpostavljena tekma, ker bi šlo za 'Clásico'. O Josepu Guardioli nismo govorili. Zdaj ne trenira, treniral bo naslednjo sezono. Sicer pa smo imeli grozen razpored. Imeli smo veliko reprezentantov Španije, poleg tega pa še vsa tekmovanja. Veliko pomembnih igralcev se je poškodovalo. Res je, da smo v zaključek sezone prišli malenkost utrujeni, ampak ekipa je široka in vse, kar smo potrebovali, je bilo dobro."

Kranka: "Niti igralci ne vedo, če bo Iker igral"

Pred mediji v Madridu je spet govoril Aitor Karanka, pomočnik Joséja Mourinha. Aktualne prvake čaka gostovanje pri njegovem nekdanjem klubu Athleticu Bilbau, pojavljajo pa se namigovanja, da bi se v vrata Reala na San Mamésu, kjer je leta 1999 tudi debitiral v dresu kraljevega kluba, lahko vrnil kapetan Iker Casillas.

"Sam Mamés je poseben za vsakega igralca. Za Ikerja še bolj, ker je tam debitiral. Tudi zame, za Xabija Alonsa, ki je igral za Real Sociedad, za (Sergia) Ramosa, ki je tam igral na veliko tekmah ... Če bo igral Iker pa ne morem potrditi, ker tega ne vedo še niti igralci, normalno pa je, da oni te informacije izvejo prvi," je dejal Karanka in ocenil še polfinalnega nasprotnika Borussio Dortmund.

"Imamo izkušnje iz tega, kar se nam je zgodilo pred desetimi dnevi. Videli smo, kako težko je proti Galatasarayu, potem ko se je 'a priori' zdelo, da bo lahko. Zdaj so ostale štiri ekipe velikega prestiža. Borussie nam letos ni uspelo premagati. Če kdo misli, da bo lahko, in da bomo igrali v finalu, se zelo moti. Se kaj govori o tekmi iz leta 1998? Do tekme je še deset dni. Včeraj so govorili, ko je bil žreb. Zdaj se govori le o jutrišnji tekmi."

Odločil se bo čez eno, dve ali deset let

Karanka znova tudi ni želel razkriti, če bo ob odhodu Mourinha iz Madrida ostal v njegovem strokovnem štabu. Nekdanji nogometaš Reala je zatrdil, da s Portugalcem in njegovimi pomočniki "vsak dan bolj uživa".

"Lahko rečem, da imam pet prijateljev več, kot sem jih imel prej. Tisti dan, ko se bo to končalo, če bo to letos, naslednje leto ali čez deset let, pa se bom tudi jaz odločil," je zatrdil Karanka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.