Šport > Nogomet
89 ogledov

Rožman do prve zmage na klopi Maribora

simon rožman maribor Profimedia
Nogometaši Maribora so na tekmi 30. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Ljubljani premagali Bravo z 1:0 (0:0).

Obe ekipi sta sredi tedna doživeli grenki izkušnji - Maribor je doma izgubil proti Domžalam z 1:3, Bravo pa v gosteh proti zadnjeuvrščeni Gorici z 2:3 -, njun današnji medsebojni in uvodni obračun 30. kroga PLTS pa se je končal z zmago zasedbe iz štajerske prestolnice, sicer prve pod vodstvom novega trenerja Simona Rožmana.

Mariborska ekipa se je po današnji zmagi vodilni Olimpiji, ki bo v nedeljo gostovala v Murski Soboti, približala na štiri točke.

Obračun v Spodnji Šiški so bolje pričeli Mariborčani, ki so si že v peti minuti priigrali lepo priložnost za zadetek, strel Aljoše Matka z enajstih metrov pa je bil malenkostno nenatančen, žoga je zletela prek vrat.

V nadaljevanju je igra potekala med obema kazenskima prostoroma, obe ekipi pa sta igrali disciplinirano in čakali na napake, ki pa jih ni bilo vse do 35. minute.

Tedaj so mariborski nogometaši - Rožman je zavoljo kadrovskih težav v ogenj poslal tudi 17-letnega Gala Gorenaka in 18-letnega Vida Kodermana - izgubili žogo na sredini igrišča, kar so gostitelji izkoristili in izpeljali bliskovit (pol)nasprotni napad, po ostrem predložku Martina Kramariča z leve strani pa se pred gostujočimi vrati ni najbolje znašel Milan Tucić, ki je iz neposredne bližine slabo zadel žogo in streljal mimo vrat.

Izbranci domačega trenerja Dejana Grabića so znova zagrozili v končnici prvega polčasa. V glavni vlogi se je znašel Mustafa Nukić, njegov močan strel z roba kazenskega prostora pa je švignil mimo leve vratnice gostujočega vratarja Ažbeta Juga.

Drugi polčas je minil v obojestransko bolj dinamični predstavi. Prvi so zapretili Ljubljančani v 61. minuti, po predložku Nukića z desne strani pa je nekoliko nespretno posredoval Luka Uskoković, na njegovo srečo pa se je žoga od vratnice odbila v kot.

Sedem minut kasneje so zapretili Mariborčani, v gneči pred ljubljanskimi vrati in strelu Jana Mlakarja s sedmih metrov pa se je z bravurozno obrambo izkazal domači vratar Igor Vekić.

Le minuto kasneje je glavni sodnik Nejc Kajtazović zaradi domnevnega prekrška Davida Brekala v kazenskem prostoru nad komaj 18-letnim Vidom Kodermanom pokazal na 11-metrovko, ki jo je izkoristil Mlakar in dosegel edini gol na tekmi.

Ljubljančani so po prejetem golu skušali zabiti izenačujoči gol, najbolj obetavni priložnosti sta imela Kramarič in Tucić, po njunih strelih v 81. oziroma 86. minuti pa je žoga zletela prek vrat.

Ljubljanska ekipa bo v prihodnjem krogu gostovala v Kopru, mariborska pa v Celju. Obe tekmi bosta v soboto, 1. maja. Mariborska ekipa pred tem v torek, 27. aprila, v Domžalah čaka še četrtfinalna pokalna tekma.

Domžale - Celje 3:1 (1:1)

Domžalčani so bili pred današnjim dvobojem četrti na lestvici, za dodaten dvig samozavesti je poskrbel uspeh med tednom, ko so slavili zmago proti Mariboru v gosteh. Po drugi strani pa državni prvaki tonejo vse nižje, pred današnjo tekmo so bili na devetem mestu lestvice, za ne prav spodbudno popotnico pred Domžalami pa je poskrbela tudi zadnja domača tekma in poraz z Aluminijem.

Domači so imeli v prvem delu terensko premoč, ki pa je niso znali izkoristiti. Že v uvodnih minutah je po podaji Senijada Ibričića poskušal Benjamin Markuš, a je žogo odbil vratar Celjanov Matjaž Rozman.

Podobno uspešen je bil celjski vratar nekaj minut zatem, ko je bil pred njim sam Arnel Jakupović.

Celjani v prvem delu niso bili posebej nevarni, domači vratar Ajdin Mulalić ni imel veliko dela, toda do vodstva so nato le prišli gostje.

Po prvi nevarnejši akciji v prvem delu je v 40. minuti Filip Dangubić po podaji Žana Benedičiča dobil žogo v kazenskem prostoru Domžal, uspešno preigral dva domača nogometaša in se odločil za strel s kakšnih desetih metrov z leve strani, po katerem je žoga tik ob prečki končala v mreži domače ekipe.

A je bil odgovor domačih nato hiter. Še pred koncem polčasa so Domžale izenačile, po kotu, ki ga je izvajal Ibričić, je žoga prišla do Damjana Vukliševića, ki jo je z glavo poslal v gol ob daljši vratnici Rozmana.

V nadaljevanju v drugem polčasu so Domžalčani v le nekaj minutah odločila zmagovalca. Najprej je Tamar Svetlin natančno podal z leve strani pred vrata, kjer je bil na drugi strani osamljeni Kolobarić in žogo z nekaj metrov potisnil v mrežo.

Celjani si še niso opomogli po zadetku, ko so doživeli še en udarec. Kolobarić je pobegnil v protinapad, Celjani ga niso mogli ustaviti drugače kot s prekrškom, ki ga je storil Jon Šporn. Dobil je rumeni karton, domači pa enajstmetrovko, ki jo je uspešno izvedel Ibričić.

Po trdnem vodstvu s 3:1 so Domžalčani nadzorovali potek tekme, imeli še nekaj polpriložnosti, poskušal je predvsem Adamov, a niso bili več posebej nevarni. Prav tako pa ne Celjani, ki niso imeli prave priložnosti, da bi poraz vsaj ublažili. Še najlepšo je imel Jure Matjašič v 89. minuti, a je z desetih metrov žogo poslal prek vrat.

Z zmago so se Domžale na lestvici trenutno prebile na tretje mesto, pred Muro, ki pa jo tekma tega kroga z Olimpijo še čaka v nedeljo.

V naslednjem krogu bodo Celjani v soboto, 1. maja, gostili Mariborčane, medtem ko Domžale isti dan čaka gostovanje v Sežani.

Koper - Gorica 0:0

Primorski obračun se je končal brez golov. Po njem Koper ostaja na petem, Gorica pa na zadnjem, desetem mestu v Prvi ligi Telekom Slovenije.

V prvem polčasu se je na Bonifiki odvila prava "nogometna uspavanka", obe ekipi sta igrali slabo in nepovezano in brez pravih priložnosti za gol. Pred goriškimi vrati je bilo še najbolj vroče v 29. minuti, ko je Argentinec Claudio Spinelli prodrl po desni strani in podal do Mateja Palčića, ki je streljal mimo levih vrat gostujočega vratarja Uroša Likarja.

Gosti so v prvem polčasu "zagrozili" le štiri minute kasneje, po ostrem predložku Angleža Lamina Colleyja pa je bil na pravem mestu domači vratar David Adam.

V začetku drugega polčasa se podoba na igrišču ni bistveno spremenila, nekaj več živahnosti je bilo od 64. minute naprej, ko je drugi rumeni karton prejel domači nogometaš Timotej Dodlek.

Igralci iz mesta vrtnic so le minuto kasneje izpeljali do tedaj najbolj nevarno akcijo, po strelu Matka Zirduma z 20 metrov je žoga spremenila smer in zadela vratnico.

Številčno oslabljeni gostitelji so v 66. minuti izpeljali bliskovit nasprotni napad, Nardina Mulahusejnovića, sicer prvega strelca Prve lige Telekom Slovenije, pa so le malenkosti ločile do 13. gola v sezoni.

V končnici tekme so imeli nogometaši iz Nove Gorice terensko premoč in jalovo napadali, Koprčani pa so uspešno branili. Še najbolj "vroče" je bilo pred njihovimi vrati v 86. in 90. minuti. Najprej je bil po predložku Tjaša Begića z leve strani strel Etiena Velikonje z glavo premalo močan, da bi presenetil dobro postavljenega Adama, v drugo pa so gosti zadeli še vratnico po strelu Vipotnika.

Ekipa iz Nove Gorice bo v prihodnjem krogu v petek, 31. aprila, gostila Muro, koprska pa dan kasneje Bravo.

Izidi, 30. krog:
- sobota, 24. april:
Bravo - Maribor                      0:1 (0:0)
Domžale - Celje                      3:1 (1:1)
Koper - Gorica                       0:0

- nedelja, 25. april:
15.00 Aluminij - CB24 Tabor Sežana
17.15 Mura - Olimpija

- lestvica:
 1. Olimpija Ljubljana 29 16  9  4  42:19  57
 2. Maribor            30 14 11  5  54:35  53
 3. Domžale            30 12 11  7  45:34  47
 4. Mura               29 12 10  7  32:21  46
 5. Koper              30 11  8 11  38:43  41
 6. Bravo              30  8 12 10  31:33  36
 7. CB24 Tabor Sežana  29 10  6 13  34:38  36
 8. Aluminij           29  7 10 12  20:36  31
 9. Celje              30  7  7 16  25:37  28
10. Gorica             30  5  8 17  20:45  23
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice