Šport > Nogomet
16 ogledov

Rudarji potrdili – Eduardo v Šahtar!

Huda poškodba je grobo posegla v Eduardovo kariero. Oživiti jo bo poskušal v Ukr Žurnal24 main
Kar se je napovedovalo že nekaj časa, se je v sredo tudi uradno zgodilo – napadalec Arsenala Eduardo se seli k ukrajinskemu Šahtarju. Rudarji bodo zanj odšteli nekaj več kot sedem milijonov evrov.

Tako se nesrečno končuje angleška epizoda Eduarda da Silve. Brazilski Hrvat je k Londončanom prišel kot velika okrepitev, in ravno ko je začel igrati svoj najboljši nogomet, ga je huda poškodba (zlom noge) za skoraj leto dni oddaljila od nogometnih igrišč. Eduardo si nikoli ni zares opomogel in trener topničarjev Arsene Wenger je odločil, da ga je najbolje prodati. Ukrajinski prvaki Šahtar Donjeck so danes potrdili, da se hrvaški reprezentančni napadalec za štiri leta seli v rudarsko prestolnico.

Angleški mediji poročajo, da naj bi Ukrajinci in njihov superbogati lastnik Rinat Ahmetov za 27-letnika plačali okrog 7,16 milijona evrov odškodnine. Podpis pogodbe z rudarji se je zgodil šele v sredo, po tem ko je Eduardo prestal vsa dodatna testiranja leta 2008 (večkrat) zlomljenega gležnja. Po prestopu iz zagrebškega Dinama je na 67 tekmah za Arsenal zabil 20 golov, v Ukrajini pa bo moči prvič v karieri združil z dolgoletnim kapetanom oranžnih in soigralcem v hrvaški reprezentanci Darijem Srno.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.