Šport > Nogomet
14 ogledov

Rummenigge vabi v svojo pisarno: možni odhodi

Oktoberfest München Rummenigge Guardiola Christina zaročenka žena dekle EPA
Izvršni direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je namignil, da bi lahko nogometaši, na katere trener Josep Guardiola v letošnji sezoni ni resneje računal, poleti zapustili klub.

Karl-Heinz Rummenigge je torej obrnil ploščo, saj je izvršni direktor Bayerna po razočaranju v polfinalu Lige prvakov trdil, da kluba ne bodo zapuščali vidnejši posamezniki, ki naj bi bili nezadovoljni z minutažo, morda pa tudi z metodami novega trenerja Josepa Guardiole.

Imena napadalcev Thomasa Müllerja in Maria Götzeja ter vezista Javija Martíneza so se v zadnjem času povezovala z morebitnim odhodom iz vrst novih (starih) nemških prvakov, medtem ko je že dlje javno tudi zanimanje Manchester Uniteda za vezista Tonija Kroosa.

Vabi jih v svojo pisarno

Še en nemški reprezentant, Bastian Schweinsteiger, se prav tako ni najbolje vklopil v novo "katalonsko filozofijo" v klubu. Guardiola je še prejšnji teden dejal, da je prepričan, da bodo Müller, Götze in Martínez ostali v klubu tudi naslednjo sezono.

"Če se igralec v Bayernu ne počuti dobro, mora priti v mojo pisarno. Potem se moramo pogovoriti," je v ponedeljek za Bild dejal Rummenigge. Na Bavarskem vzgojeni Müller, eden od junakov lanske rekordne sezone, je bil na klopi v zadnjih tednih videti še posebej nezadovoljen, zanj pa so zelo zagreti v angleški Premier League.

Brez komentarja

"Gotovo nisem vesel," je po tekmi polfinala Lige prvakov z Real Madridom pred tedni dejal Müller. Skupaj z rojakom Kroosom bi se lahko pridružil Manchester Unitedu, kjer bi bil pravi magnet zanju morda tudi novi trener Louis van Gaal, njun nekdanji strateg z Allianz Arene.

24-letni Müller prav tako ni želel govoriti o morebitnem odhodu iz kluba, katerega član je vse od malih nog. Na vprašanja novinarjev je v soboto odgovarjal z "brez komentarja" ter hitro pobral šila in kopita.

Komentarjev 1
  • marjan 20:29 05.maj 2014.

    Najbolj primeren za odhod bi bil PEP.