Šport > Nogomet
25 ogledov

Rummenigge zahteva pregled PSG-ja

karl heinz rummenigge EPA
Karl-Heinz Rummenigge je naslednji v vrsti nogometnih funkcionarjev, ki zahteva, da se UEFA bolj dosledno drži svojih pravil.

Po treh letih preizkusne dove je pred letošnjo sezono v veljavo stopil finančni fair-play, ki ga je uvedla Evropska nogometna zveza (Uefa). S tem so želeli zagotiviti večjo enakopravnost na nogometnih tržiščih, saj se noben klub ne bi smel več zadolževati in zapravljati esktremnih vsto, da bi svoj klub okrepili z najboljšimi nogometaši sveta.

Čeprav je sistem v veljavi šele pol sezone, pa narašča število tistih, ki opozarjajo, da Uefa pri nadzoru ni povsem temeljita. Kot zadnji se je oglasil predsednik Bayern Münchna in predsednik Zveze evropskih klubov, Karl-Heinz Rummenigge, ki je opozoril predvsem na dejavnosti pariškega Saint-Germaina.

"Ne morem si predstavljati, da Paris Saint-Germain deluje v okvirih finančnega fair-playa," je bil direkten Nemec. "Vsi vemo za reko denarja iz Katarja, ki znaša okoli 200 milijonov evrov na sezono. Upam, da bo predsednik uefe Michel Platini ukrepal, ekipe, ki delujejo protipravno bi morale biti kaznovane," je še dejal Rummenigge.

Pod pritiskom pa se ni znašel le aktualni nemški prvak, vse več pogledov je usmerjenih proti Manchester Cityju, klubu, ki je prav tako pdokrepljen z denarjem iz arabskega zaliva. Britanski mediji poročajo, da naj bi odvetniki številnih angleških prvoligašev pripravljali poziv, s katerim bi Cityju preprečili igranje v naslednji sezoni Lige prvakov, v kolikor se bodo 'meščani' tja uvrstili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.