Šport > Nogomet
18 ogledov

Rusi o Mariboru

Za Ljudski vrt so na ruskem spletnem portalu zapisali, da je zadnjo večjo obnovo Žurnal24 main
Ruski spletni portal gazeta.ru je v poplavi novic o kvalifikacijski tekmi med Slovenijo in Rusijo obširen članek namenil tudi mestu Maribor in stadionu Ljudski vrt.

Novinar ruskega spletnega portala gazeta.ru je zapisal, da dan pred odločilno kvalifikacijsko tekmo za odhod na svetovno nogometno prvenstvo leta 2010 v Južnoafriško republiko med Slovenijo in Rusijo na stadionu Ljudski vrt v Mariboru pospešeno potekajo pripravljalna dela. Ruski mediji poročajo, da bo vreme v nasprotju z Moskvo, kjer je zapadel sneg, toplo in sončno. V članku so zapisali, da v Mariboru pričakujejo 1200 ruskih navijačev, ki so jim podali tudi nekaj nasvetov za obisk drugega največjega slovenskega mesta. Maribor opisuje kot razvito evropsko mesto, kjer živijo zelo gostoljubni ljudje. Ruski novinar, ki se je odpravil v Slovenijo, je bil navdušen nad najstarejšo vinsko trto, priporoča pa tudi obisk Lenta, Naskovega dvorca in ogled bogate arhitekture, ki jo ponuja mesto. V članku piše tudi, da je najbolj priljubljena pijača laško pivo, priporoča pa tudi izbor lokalnih vin in ribjih restavracij.

Novinar je še zapisal, da iz Maribora, ki ima 200 tisoč prebivalcev, prihaja osemkratni slovenski nogometni prvak, za katerega je igral tudi nekdanji član ruskega Himkija Nastja Čeh. V članku so omenjene tudi Viole, ki imajo na stadionu poseben sektor, obarvan v vijoličasto barvo, ki je tudi barva kluba.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.