Šport > Nogomet
0 ogledov

"Rusom ne bo lahko"

Žurnal24 main
Do prvega srečanje dodatnih kvalifikacij za nastop na SP med Slovenijo in Rusijo nas loči le še en dan. Milan Osterc si želi, da bi se o potniku na mundial odločalo v Mariboru.
Fantje so zelo samozavestni, tako da pričakujem dober rezultat že na prvi tekmi v Rusiji. Nato pa upam, da se bo v Mariboru odločalo o potniku, ki bo odšel na SP.
Milan Osterc

Zlata generacija je prve dodatne kvalifikacije za nastop na velikem tekmovanju odigrala pred desetimi leti. Takrat so v dodatnih kvalifikacijah za nastop na evropskem prvenstvu leta 2000 v Belgiji in na Nizozemskem padli Ukrajinci. Dve leti kasneje so varovanci Srečka Katanca za preboj na svetovno prvenstvo v Južni Koreji in na Japonskem odpravili Romune. Sedaj je tik pred svojim prvim nastopom v dodatnih kvalifikacijah še "Kekova generacija". V soboto se bo ob 17. uri na stadionu Lužniki v Moskvi pomerila z močno in mogočno Rusijo. Eden tistih, ki je imel prste vmes pri največjih uspehih zlate generacije, Milan Osterc, pred prvim srečanjem v hladni Rusiji napoveduje naslednje:  "Vsekakor so favoriti Rusi. Toda mislim, da je kemija med našimi igralci res prava. Kot kolektiv so zelo močni. Nenazadnje so v celotnih kvalifikacijah prejeli samo štiri zadetke, tako da sem prepričan, da Rusom ne bo lahko,“ je dejal napadalec HiT Gorice in dodal, da upa, da bo odločitev o potniku na mundial padla na povratnem srečanju v Mariboru: "Nad igro na zadnjih dveh ali treh tekmah sem bil zelo pozitivno presenečen. Tudi odnos igralcev je odličen. Vidim, da se fantje dobro razumejo med seboj. Mislim, da so našli pravo kemijo. So tudi zelo samozavestni, tako da pričakujem dober rezultat že na prvi tekmi v Rusiji. Nato pa upam, da se bo v Mariboru odločalo o potniku, ki bo odšel na SP.

Vsekakor so favoriti Rusi. Toda mislim, da je kemija med našimi igralci res prava. Kot kolektiv so zelo močni.
Milan Osterc

Kot smo že zapisali, je imel Osterc prste vmes pri velikih uspehih zlate generacije. Še posebej se ljubitelji najpomembnejše postranske stvari na svetu spominjajo njegovega fantastičnega zadetka na prvi tekmi dodatnih kvalifikacij za nastop na SP 2002 proti Romuniji. Takrat je z zadetkom v stilu slovitega Nizozemca Marca van Bastna poskrbel za odločilno prednost pred povratnim srečanjem v deželi Drakule. Osterc se zadetka spominja, kot da bi ga zabil včeraj. "Zadetka proti Romuniji se spominjam, kot da bi ga zabil včeraj, ker taka stvar ostane v spominu za celo življenje. Še posebej, ker je šlo za tako pomemben zadetek. Tudi sam gol je bil izjemno lep, ki ga ne vidiš vsak dan,“ se je svojega najpomembnejšega in najlepšega reprezentančnega zadetka v karieri spomnil priljubljeni Jagoda, ki je v dresu z državnim grbom skupno zabil osem zadetkov v 44 nastopih.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.