Šport > Nogomet
15 ogledov

Russo: Lahkih nasprotnikov ni!

Veliki zvezdnik Boca Juniors Martin Palermo ima tudi na Japonskem veliko oboževa Žurnal24 main
Ob 11. uri in 30 minut se bosta v prvem polfinalnem paru svetovnega klubskega prvenstva v japonski Jokohami za mesto v finalu udarila južnoameriški prvak Boca Juniors in afriški prvak Etoile Sahel.
 

Bianchi je rekorder

Carlos Bianchi je edini trener v zgodovini tekmovanja, ki je naslov najboljšega kluba na svetu osvojil kar trikrat. Prvič mu je to uspelo z Velez Sarsfieldom, v letih 2000 in 2003 pa je osvojil naslov še z Boca Juniors.

Tunizijci so v četrtfinalu že presenetili prvaka srednje in severne Amerike ter Bahamov, mehiško Pachuco , tokrat pa si želijo matirati še slovito Boco, ki je pred štirimi leti osvojila svoj tretji svetovni naslov. "Že nogometaši Pachuce so bili tehnično precej močnejši od nas, naš tokratni nasprotnik pa je legendarna Boca, " globokega občudovanja argentinskih mojstrov ne more skriti strelec zmagovitega gola proti Mehičanom Moussa Narry , podajalec Muri Ola Ogunbiyi pa upanja še ni opustil: "Le tekma bo, kot vse ostale. Vse se lahko zgodi, čeprav nas čaka mukotrpnih devetdeset minut. Če bomo zbrano izpolnjevali trenerjeva navodila, lahko Boci povzročimo težave."

 Trener Boca Juniors Miguel Angel Russo © Reuters

 
Šteje le zmaga
Da bo status favoritov treba dokazati na igrišču, se zaveda tudi Bocin strateg Miguel Angel Russo , ki je na Japonsko seveda prišel z nalogo osvojiti četrti svetovni naslov. "Vsi že govorijo o velikem finalu z Milanom, jaz pa vem, da nas že danes čaka težka tekma. V nogometu se presenečenja pogosto dogajajo in Tunizijci so Mehičane že presenetili, pa še najbolje jih ne poznamo," ostaja previden trener kluba s slovite Bomboniere. "Znani smo kot napadalna ekipa, ki zabije veliko golov. Svojega pristopa ne nameravamo spremeniti in verjamem, da bomo tudi proti afriškem prvaku, ki ga ne podcenjujemo, uspešni. Poskušali bomo vnovčiti naše odlike, izkoristiti tehnično premoč, ustvariti igralski višek in kaznovati napake tekmeca," pa pred tekmo, ki bi glede na realna razmerja moči za južnoameriškega prvaka vseeno morala biti le ogrevanje pred velikim finalom z Milanom , pravi Russo.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.