Šport > Nogomet
600 ogledov

S covidom-19 opravil kot za šalo: "Še čutil ga nisem"

siniša mihajlović Epa
Srbski nogometni strateg je razkril, da je bilo prebolevanje novega koronavirusa zanj mala malica.

Pred dvema tednoma je nogometni svet pretresla novica, da je legendarni srbski trener Siniša Mihajlović zbolel za koronavirusom. Vse skupaj niti ne bi bilo tako zaskrbljujoče, če ne bi 51-letni pred samo nekaj meseci prebolel levkemijo, zaradi česar sodi v tisto najbolj ogroženo skupino ljudi.

Covid-19 Smrtno nevarno Šport Nogometna legenda, ki se bori z rakom, zbolela še za korono

A skrbi so bile očitno odveč. Kot je povedal nekdanji juguslovanski reprezentant, je bilo prebolevanje koronavirusa zanj mala malica. Bolezen je potekala asimptomatsko, zato v nobenem trenutku ni imel občutka, da bi bilo z njim sploh karkoli narobe.

siniša mihajlović | Avtor: Epa Epa
"Po tistem, kar sem preživel od julija do januarja lani, šestmesečni vsakodnevni bojl z levkemijo, kemoterapija in presaditev kostnega mozga, je bil covid-19 zame kot osvežujoč požirek hladne pijače," je za Gazzetto dello Sport povedal Mihajlović.

"Občutil nisem nobenih simptomov, če se ne bi testiral, sploh ne bi ničesar opazil. To ne pomeni, da bolezen ne obstaja ali da jo lahko enačimo z gipo. Kdor zanika smrtonosni učinek virusa, zanika realnost, kar je nespoštljivo tako do urmlih kot do  vseh ostalih, ki jih virus prizadel ali pa so izgubili bližnje."

"Nisem bil nervozen, prej nejevoljen, ker se nisem mogel udeležiti predsezonskih priprav z ekipo. Marsikaj je bilo povedanega o mojem stanju, a zelo malo ljudi dejansko ve, kaj se je v resnici dogajalo. Veliko je bilo lažnih novic. Vsi testi so bili odlični. Počutim se odlično. Vsak dan spet pretečem deset kilometrov in dvigujem uteži. Noramalno uživam življenje in to nameravam početi tudi v prihodnje," je zaključil Mihajlović.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice