Šport > Nogomet
114 ogledov

S klopi Manchester Uniteda k našim sosedom

Ralf Rangnick Man Utd Reševalni pas/Twitter
Skušal bo preporoditi izbrano vrsto, ki je nedavno doživela neuspeh.

Avstrijska nogometna zveza (ÖFB) je danes sporočila, da je na mesto selektorja članske reprezentance imenovala nemškega stratega Ralfa Rangnicka. Ta v tej sezoni kot začasni trener še vodi Manchester United, nove delovne izzive pa bo začel 1. junija. Na mestu selektorja Avstrije bo nasledil rojaka Franca Fodo.

Nemškega trenerja je danes na mesto selektorja potrdilo predsedstvo tamkajšnje zveze. Ponudili so mu dveletno pogodbo, če pa bo uspešen v kvalifikacijah za EP 2024, jo bodo avtomatično podaljšali še za cikel svetovnega prvenstva leta 2026, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.

Rangnick bo, potem ko bo prenehal delati kot začasni trener rdečih vragov (v novi sezoni ga bo kot stalni strateg zamenjal zdajšnji trener nizozemskega Ajaxa Erik Ten Hag), hitro dobil nove zadolžitve. Avstrijo namreč prva tekma v Ligi narodov proti Hrvaški čaka 3. junija, v tem ciklu pa bodo Avstrijci igrali še dve tekmi z Dansko in eno s Francijo.

Dosedanji selektor Foda je s položaja odstopil po neuspešnih kvalifikacijskih nastopih za SP 2022, ko je Avstrijo premagal Wales.

Jose Mourinho Nejevoljen Šport Mourinho takoj ustavil novinarja: "Si že povedal bistvo"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.