Šport > Nogomet
20 ogledov

''S papežem sem verjetno igral nogomet''

alfredo di stefano EPA
Nekdanji argentinski nogometaš Alfredo Di Stéfano je razkril, da je v otroštvu po vsej verjetnosti igral nogomet z novoizvoljenim papežem Frančiškom. Nekdanji zvezdnik Real Madrida je obiskoval isto šolo in živel v isti soseski kot Jorge Mario Bergoglio.

Alfredo Di Stéfano velja za enega izmed najboljših nogometašev vseh časov. Največje uspehe je dosegal v dresu Real Madrida, s katerim je med drugim osvojil osem naslovov španske lige in pet evropskih pokalov (predhodnik Lige prvakov, op. a.).

Di Stefano je tako kot papež Frančišek odraščal v Buenos Airesu in čeprav je med njima deset let razlike je nekdanji nogometaš razkril, da sta obiskovala isto šolo in živela v neposredni bližini. ''Kot si lahko mislite, me je njegova izvolitev zelo razveselila. Papež je bil verjetno eden tistih otrok, s katerimi sem igral nogomet na ulici. V soseski smo organizirali obračune, ki so trajalo vse do večernih ur,'' je povedal Argentinec, ki pa ni povsem prepričan, če so se njune poti zares prekrižale. ''Morali boste vprašati njega, saj sem bil v tistem času slaven, in to že od malih nog. Bil sem član mladinske akademije River Platea in vsi so me poznali,'' je dodal 86-letnik.

Eden izmed predhodnikov papeža Frančiška, papež Janes Pavel II, je v mladih letih prav tako igral nogomet, in sicer je bil vratar.

Komentarjev 1
  • JackD 20:42 18.marec 2013.

    Janes Pavel????JANES? Kakšno ime je pa to?