Šport > Nogomet
490 ogledov

S steklenico razbil glavo nogometašu, policija ga je iskala pet dni

Steklenica na travi Profimedia
Našli storilca, ki je s steklenico razbil glavo nogometašu.

Nogometaši hrvaškega prvoligaša Istra 1961 so na sobotnem zahtevnem gostovanju pri Hajduku na Poljudu zabili zmagoviti zadetek v 11. minuti sodnikovega podaljška drugega polčasa, kar domači navijači v Splitu niso najbolje prenesli. Tako je eden od navijačev proti zelenici zalučal celo steklenico, s katero je "odprl" glavo enemu od puljskih rezervistov, in sicer Švedu Ericu Björkanderju. Slednji je sicer sedel na klopi za rezerviste oz. stal ob igrišču. Na srečo je zdravniška služba hitro posredovala, na koncu pa se je izkazalo, da jo je 27-letni branilec odnesel brez hujših poškodb.

Kar pet dni pa je hrvaška policija iskala storilca, ki si je privoščil dejanje, ki nikakor ne sodi na nogometna igrišča. Hrvaški portal 24sata piše, da 40-letnemu navijaču – seveda v kolikor bo spoznan za krivega kršenja 4. člena Zakona o preprečevanju neredov na športnih dogodkih –  zdaj grozi visoka finančna (od 660 do 3310 evrov) oz. celo zaporna kazen (od 30 do 60 dni). Poleg tega mu grozi tudi prepoved obiska nogometnih tekem. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.