Šport > Nogomet
31 ogledov

Sacchi: "Iker je vedno slabo treniral"

Casillas Mourinho Ramos Essien Coentrao Ronaldo Real Madrid Galatasaray Reuters
V Španiji se je v zadnjih dneh veliko govorilo o vratarju Real Madrida Ikerju Casillasu, ki ga po mnenju mnogih neupravičeno že na drugi tekmi zapored ni bilo v ekipi za tekmo kraljevega kluba. Kontroverzni odločitvi Joséja Mourinha je v četrtek prikimal nekdanji športni direktor belega baleta Arrigo Sacchi.

"Iker Casillas je vedno slabo treniral. (José) Mourinho je imel prav, ko ga ni uvrstil v ekipo," je ostro proti Ikerju Casillasu nastopil Arrigo Sacchi, ki je pri Real Madridu med letoma 2004 in 2005 opravljal delo športnega direktorja.

Sacchi je za italijanski Mediaset še dodal, da je "normalno", da zdaj igra Diego López. "Daje vtis, da je res zanesljiv igralec," je nadaljeval Sacchi, ki je Casillasa v svoji edini sezoni na Santiagu Bernabéuu enkrat tudi javno okrcal.

"Je eden najboljših vratarjev na svetu. Rekel sem mu, da so mu v treh mesecih uspele parade, ki jih vratarji, ki so igrali v mojih ekipah, niso uspeli zbrati v petih letih. Ne glede na to mora ostati skromen, mora biti bolj uravnotežen in inteligenten," je takrat dejal Sacchi.

Casillas si želi, da bi se ga spominjali

Španski kapetan je v sredo izpustil tekmo Lige prvakov proti Galatasarayu, saj ga trener José Mourinho kljub zdravniški zeleni luči še drugič zapored sploh ni uvrstil v ekipo. Casillas izjav ni dajal po nobenem od omenjenih dvobojev, so pa španski mediji v četrtek prenesli nekaj njegovih besed s promocijskega dogodka proizvajalca avtomobilov Hyundai, enega njegovih osebnih sponzorjev.

"Kot igralec sem z velikim veseljem in spoštovanjem nosil dresa Real Madrida in španske reprezentance. Za ta dresa sem skušal dati vse," je dejal Casillas, ki je posebno mesto v svojem srcu rezerviral za zmago v Ligi prvakov leta 2000.

"To je bil prvi naslov v moji profesionalni karieri, to, da je bil prvi naslov prav Liga prvakov, pa je bilo neverjetno," je nadaljeval Casillas, ki si je tudi zaželel, da bi se ga ljudje spominjali po koncu kariere.

"Spomnim se prvega gola, ki sem ga prejel. Na San Mamésu mi ga je dal Julen Guerrero. Remizirali smo z 2:2 in tisti dan sem debitiral v dresu Real Madrida. Bil sem zvest navijač vseh vratarjev, ki so igrali za Real. Zgledoval pa sem se po Petru Schmeichelu. Moj cilj je osvojiti največje možno število naslvov, ker me to dela srečnega. Vem, da to osrečuje tudi vse navijače Reala in državne reprezentance," je še dodal Casillas.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.