Šport > Nogomet
20 ogledov

Sacripanti vnovič na radarju Olimpije

Lisandra Sacripantija si je znova poželela Olimpija. Žurnal24 main
Športni direktor nogometnega kluba Olimpija Simon Sešlar je v torek na novinarski konferenci spregovoril o morebitni okrepitvi in razlogih, zakaj je Brane Oblak ostal brez službe.
 
 

Brane je želel nekaj več, doslej pa to ni bilo mogoče. Je pa tudi izkazoval razočaranje nad tem. Dobili smo občutek, da to ni ekipa, v katero verjame, in tudi zato smo se dogovorili za prekinitev sodelovanja.

Simon Sešlar

 
Na tiskovni konferenci, ki je bila posvečena predvsem pojasnjevanju razlogov, zakaj trener Olimpije ni več Branko Oblak , je športni direktor Simon Sešlar spregovoril tudi o možnih okrepitvah. Med njimi je omenil tudi Argentinca Lisandra Sacripantija , ki je v torek prekinil sodelovanje s Celjani.  "Plače, kot jo je imel v Celju, mu Olimpija ne bo ponudila, saj bi s tem porušila ravnovesje v ekipi. Se bom pa pogovoril z njim in videl, če je morda pripravljen na kratkoročno sodelovanja pod nižjimi pogoji, ki bi jih čez čas lahko tudi izboljšali."

Športni direktor zeleno-belih iz Ljubljane je predstavil razloge, zaradi katerih se je v nedeljo nenavadno hitro (po vsega štirih prvenstvenih kolih) končala vez med zeleno-belim klubom in trenerjem Brankom Oblakom. Sešlar pravi, da je šlo pri Oblakovi odslovitvi za razlike v razmišljanju. "Brane je zadeve razumel malo drugače . Mi smo že na začetku želeli stvari postaviti tako, da predvsem gradimo ekipo za prihodnost, da gradimo temelje. Da sestavimo ekipo, ki bo sposobna nositi breme prve prvoligaške sezone, in jo pripravimo na prihodnost. Naše želje so seveda sestaviti čim boljše moštvo in v danem trenutku smo to tudi storili. Sodelovali smo s trenerskim štabom in z upravo kluba. Je pa dejstvo: eno so naše želje, eno so zmožnosti kluba. V povezavi s tem smo sestavili igralski kader. Brane je želel nekaj več, doslej pa to ni bilo mogoče. Je pa tudi izkazoval razočaranje nad tem. Dobili smo občutek, da to ni ekipa, v katero verjame, in tudi zato smo se dogovorili za prekinitev sodelovanja," je pojasnil Sešlar.

Do nadaljnjega bo nogometaše Olimpije vodil Safet Hadžić. © www.alesfevzer.com

 
Moštvo bo začasno vodil dosedanji Oblakov pomočnik Safet Hadžić , ki mu v klubu zaupajo, hkrati pa iščejo novo ime za glavnega trenerja, saj Hadžić še nima ustreznih papirjev za stalno vodenje prvoligaške ekipe. "Treba je iskati najboljše rešitve v finančnih zmožnostih, tako pri igralcih kot pri trenerjih. Delati se mora selekcija za prihodnost. Če hočemo biti veliki, moramo imeti močan trenerski štab, ne enega posameznika. V tem kontekstu smo se že prej odločili za Hadžića, saj je on tisti, ki lahko Olimpiji v prihodnje pomaga. Dokler bom v klubu jaz in ti ljudje, ki smo se to dogovorili, bo tudi on tu. Iščemo ljudi, ki hočejo pomagati Olimpiji, najmanj pomembno je, kdo je šef tega strokovnega štaba," je nadaljeval Sešlar, ki bo skupaj z upravo moral novo trenersko ime poiskati v enem mesecu.

 

Zmaje okrepil Jović

Olimpija je v torek sklenila dogovor s članom slovenske reprezentance do 19 let Bobanom Jovićem. Zeleno-beli so z Jovićem, ki je bil doslej član Aluminija, sklenili štiriletno pogodbo.

V zadnjih dneh so se pojavljala namigovanja, da bi Olimpijo prevzel Bojan Prašnikar , ki je trenutno brez kluba. "Če gledamo v tej smeri, so kandidati vsi, ki nimajo kluba, pa tudi nekateri drugi," je le na kratko dodal Sešlar in potrdil, da so se pogovarjali z Dušanom Kosičem , kar pa se na koncu ni izšlo. "Kosič je eden od tistih trenerjev, čigar razmišljanje je zelo podobno tistemu, kar si želimo. Mogoče pa ne razmišlja tako široko. Hočemo pripeljati ljudi, ki so pripravljeni delati timsko. V prihodnosti je možnost tudi Kosič, vendar pa v tem trenutku tudi finančni razlogi ne dovoljujejo, da trener, ki pride, zamenja ves strokovni štab. Pogodbe so pač podpisane, tako da trenutno to ni mogoče," je še dodal Sešlar.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.