Šport > Nogomet
40 ogledov

"Vedeli smo, da bomo zmagali"

NK Olimpija NK Maribor Anže Petkovšek
Nogometaši Olimpije so na prvi polfinalni tekmi Pokala Slovenije po preobratu premagali Maribor in si pripravili dobro izhodišče pred povratno tekmo v Ljudskem vrtu.

Olimpija je pod vodstvom novega trenerja Safeta Hadžića prekinila negativni niz in se veselila velikanske zmage na obračunu z večnim tekmecem.

Mariborčani so v uvodnem delu drugega polačsa tekme v Stožicah povedli z golom Dareta Vršiča. Le tri minute kasneje se je izjemna priložnost ponudila Luki Zahoviću, a je mladi napadalec Maribora žogo poslal čez gol in ostalo je pri minimalni prednosti gostujoče ekipe.

Mariborčani so nadzorovali potek tekme in deset minut pred koncem rednega dela je vse kazalo na to, da se bo večni derbi znova razpletel po željah vodilne ekipe domačega prvenstva. 

A Olimpija se ni predala in z dvema goloma Leona Benka prišla do velikega preobrata. Hrvaški napadalec je najprej s škarjicami matiral gostujočega vratarja, nato pa le štiri minute kasneje zadel še po podaji Daniela Avramovskega in postavil končnih 2:1 v korist Olimpije.

''Res smo imeli vse pod nadzorom. Pri vodstvu z 1:0 smo imeli odlično priložnost za povišanje vodstva. Zgodila se je ena napaka, nasprotnik je imel več energije kot skozi celotno srečanje. Otežili smo si delo,'' je takoj po tekmi v pogovoru za RTV Slovenijo dejal trener Maribora Darko Milanič.

''Dogovor je bil, da imamo posest žoge in nadzorujemo potek. Čakamo na trenutek, ko bo nasprotnik bolj odprt. Tako smo si ustvarili super priložnost z Lukom Zahovićem. V prvem polčasu sem imel občutek, da je tega malo manjkalo, v drugem pa smo se, še posebej po prejetem zadetku, nekoliko ustavili. Z menjavami sem poskušal to spet vrniti, a se je na hitro zgodilo, da smo prejeli dva gola,'' je dodal Milanič. In pa besedica o povratni tekmi? ''Definitivno lov na zmago in finale,'' je napovedal trener vijoličastih.

''Zmago smo zares potrebovali''

Z velikim preobratom proti večnemu rivalu se je sanjsko začela zgodba Safeta Hadžića, nekdanjega trenerja Olimpije, ki je na ljubljanski klopi nasledil Marijana Pušnika. Hadžić je za nacionalno televizijo povedal, da so verjeli v zmago, z dobrimi predstavami pa bodo poskušali nadaljevati tudi na ligaških tekmah.

''Veseli smo zmage, ki smo jo zares potrebovali. Pomembno je, da nam je uspelo presekati in zdaj bomo tako poskušali nadaljevati tudi v prvenstvu. Seveda je pa druga tekma zelo pomembna, potrebno se bo pripraviti, poskušati zmagati tudi v Mariboru in se uvrstiti naprej,'' je za RTV Slovenijo povedal trener Olimpije in dodal: ''To je želja po zmagi. Vedeli smo, da bomo zmagali tekmo, ker smo si to dejansko želeli.''

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.