Šport > Nogomet
48184 ogledov

Popoln kaos po tekmi Olimpije: Odrasli so se 'tepli', otroci ostali brez

Nogometni derbi Olimpija - Maribor Anže Petkovšek
Obračun med NK Olimpijo Ljubljana in NK Tabor Sežana zasenčilo prerivanje za zastonj žoge.

NK Olimpija Ljubljana načrtuje v sklopu projekta Žoge vsem Zmajčkom skupaj z Gorenjsko banko otrokom podariti 10.000 žog. Prve žoge so razdelili na nedeljski tekmi, na kateri se je NK Olimpija Ljubljana pomerila z NK Tabor Sežana. Vstop na tekmo je bil za prvih 4.000 obiskovalcev prost. "Ob koncu tekme bo svojo žogo prejel vsak otrok," so napovedovali v klubu.

A se zgodba ni končala najlepše. "Na današnji tekmi proti Tabor Sežani smo otrokom delili žoge. Naš projekt je bil usmerjen v otroke, saj smo žoge želeli podariti vsem Zmajčkom. Žal jih zaradi neprimernega vedenja odraslih oseb niso dobili vsi najmlajši. V primeru, da žoge niste dobili in imate vstopnico še shranjeno, jo boste lahko prevzeli v prihodnjih dneh," je klub sporočil prek svoje Facebook strani.

Obiskovalci tekme, ki so se odzvali na omenjeni zapis vodstva kluba, opozarjajo, da bi lahko ubrali drugačen način deljenja žog. Napovedano je bilo, da bodo obiskovalci žoge lahko prevbzeli z otroško vstopnico po koncu tekme in da je žog dovolj za vse. A je prišlo do spremembe, saj so žoge začeli deliti že deset minut pred koncem tekme, zaradi česar je prišlo do prerivanja. "Žoge so letele na vse strani, dobivali pa so jih vsi drugi, samo otroci ne," je dejal eden od obiskovalcev tekme. Opisujejo primere, ko so odrasli stadion zapuščali tudi s po več žogami v rokah, medtem ko je več otrok ostalo praznih rok. 

Številni klubu očitajo, da bi se lahko organizacije deljenja žog lahko lotili drugače. Od tega, da bi otroci žogo dobili ob vstopu na stadion, s čimer bi zagotovili, da gredo žoge res v prave roke, do tega, da bi jih delili neposredno otrokom ob vseh izhodih s stadiona. 

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 12
  • Avatar Mehičanka76
    Mehičanka76 19:47 03.april 2023.

    Tudi če ne rabim vzamem, ker je zastonj, je moto zdravega slovenclja.

  • Boschtjan Zupanchich 18:33 03.april 2023.

    Ja, za take pokvarjene "športne" zlobneže je takšno nasilje itak normalno !!! ! !!!

  • Avatar Anion6anion
    Anion6anion 16:21 03.april 2023.

    Amaterji tako kot pri igralcih in vodstvu tudi pri organizaciji. Blamaža. Če je namenjeno otrokom naj jih dobijo otroci.