Šport > Nogomet
26 ogledov

Šala o opici v vesolju Hodgsona spravila v težave

Anglija Poljska kvalifikacije za SP 2014 Hodgson EPA
Angleški tabloid The Sun je na Otoku znova tarča zgražanja, potem ko je z zgodbo o "rasistični šali" v opravičilo prisilil selektorja angleške reprezentanca Roya Hodgsona.

Roy Hodgson se je moral le nekaj ur po zagotovljeni uvrstitvi na svetovno prvenstvo znova braniti pred neverjetnimi napadi angleških medijev. Tokrat mu jo je zagodel tabloid The Sun, ki je razkril njegovo "rasistično" šalo, s katero naj bi nagovoril reprezentante Anglije med torkovo odločilno tekmo s Poljsko (2:0).

Evforija ob uvrstitvi na mundial v Braziliji in pohvale za zadnjih nekaj predstav Angležev so tako hitro postale stvar zgodovine, naslovnice so zajeli naslovi v povezavi z rasizmom. Hodgson naj bi s pomočjo stare šale agencije NASA o opici v vesolju skušal razložiti, da naj branilec Chris Smalling podaja vezistu Androsu Townsendu.

"Čez 15 minut – nahrani opico!"

"Rad bi se opravičil, če je tisto, kar sem izrekel ob polčasu, koga užalilo," se je v četrtek opravičeval 66-letni selektor, ki je v karieri sodeloval z mnogimi rasami in kulturami po celem svetu. "Nisem imel nikakršnega namena, da bi izrekel kaj neprimernega. Androsu sem v slačilnici to takoj povedal. V sredo sva spet govorila. Meni in FA (Angleški nogometni zvezi) je zagotovil, da ni bil užaljen, razumel pa je, kaj sem želel povedati."

(Ne)posrečena šala se vrti okrog opic, ki jih je NASA v začetkih svojega programa pošiljala v vesolje, preden so jih nadomestili astronavti. "Kdaj bom jaz kaj počel?" v šali nadzornike vpraša astronavt, ki opici dela družbo. "Čez 15 minut – nahrani opico," mu odvrnejo z Zemlje. Hodgson je tako želel povedati, da naj njegovi varovanci iščejo člana Tottenhama Townsenda, znova enega najaktivnejših na igrišču.

Townsend: "Ni mislil nič slabega"

Po poročanju The Suna je bilo nekaj nogometašev "užaljenih" zaradi izrečenih besed njihovega selektorja, Townsend pa je na Twitterju hitro stopil v bran nekdanjemu trenerju Interja, Liverpoola in West Bromwich Albiona.

"Ne vem, zakaj vsa ta 'štala'. Ni mislil nič slabega, nisem bil užaljen! To ni vredno novice!" je čivknil poletni krilni nogometaš Spursov, za "smešnega" pa je medijski vihar označil tudi napadalec Wayne Rooney.

V bran Hodgsonu je stopil tudi nekdanji reprezentant in zdaj borec proti rasizmu Stan Collymore, ki je dejal, da bi se morali raje osredotočiti na prave težave, ne le na pisanje in komentiranje bombastičnih novic.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.