Šport > Nogomet
11 ogledov

Salzburg rekordno hitro do naslova

Kampl Schwegler Standard Salzburg EPA
Nogometaši Red Bull Salzburga so že osem kol pred koncem osvojili naslov avstrijskih prvakov.

Visoka zmaga nad Wiener Neustadtom s 5:0 se zdi edina primerna popotnica za nogometni klub Red Bull Salzburg, ki si je s to današnjo zmago zagotovil naslov avstrijskih državnih prvakov. Na krilih Alana, ki je dosegel kar tri zadetke, so se biki oddaljili drugouvrščenemu Grödigu na 27 točk, kar je dovolj, da so osem kol pred koncem prvenstva že vpisali peto zvezdnico v zadnjih devetih sezonah.

Domači uspeh je vsaj nekoliko ublažil evropske rane, ki jim je v osmini finala evropske lige zadal švicarski Basel. Salzburžani, katerih član je tudi slovenski reprezentant Kevin Kampl, so bili letos za razred boljši od vseh ostalih avstrijskih prvoligašev, na kar kaže tudi niz dvanajstih zaporednih zmag s povprečjem petih danih zadetkov v drugem delu prvenstva.

Zmagoslavje osem tekem pred koncem je tudi nov rekord avstrijske prve lige, prejšnji mejnik je držal klub slovenskega trenerja Darka Milaniča Sturm Gradec, ki je v sezoni 1997/98 slavil sedem kol pred koncem. Kljub številnim uspehom v zadnjem obdobju, pa je salzburški klub vse prej kot priljubljen. Odkar je klub prevzel koncern Red Bull so mu navijači obrnili hrbet, saj je novi lastnik prej isto storil tradiciji kluba. Tako je bilo letos v povprečju na tekmah zgolj okoli 10.000 gledalcev, na stadionu, ki jih lahko sprejme trikrat več. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.