Šport > Nogomet
126 ogledov

Sampaolija že po nekaj mesecih nagnali iz Flamenga

Sampaoli Epa
Brazilski nogometni velikan Flamengo je končal sodelovanje z argentinskim strategom Jorgejem Sampaolijem.

Nekdanji argentinski nogometni selektor Jorge Sampaoli je zaradi poraznih rezultatov že po nekaj mesecih dobil nogo pri brazilskem Flamengu iz Rio de Janeira. Kot je klub zapisal na novičarski platformi X, prej Twitterju, "Sampaoli in njegovo tehnično osebje nista več odgovorna za rdeče-črno moštvo".

"Vodstvo kluba se zahvaljuje strokovnjaku in mu želi veliko sreče v nadaljevanju kariere," so še zapisali pri Flamengu, kjer naj bi kot zamenjavo zanj po poročanju domačih medijev izbrali 62-letnega Titeja, nekdanjega brazilskega selektorja.

Flamengo je eden najbolj priljubljenih klubov v Braziliji. Nazadnje pa je ekipa že v osmini finala izpadla iz južnoameriškega klubskega prvenstva copa libertadores, konec tedna je izgubila tudi proti Sao Paulu v brazilskem pokalu. Ta čas je Flamengo šele na sedmem mestu domačega prvenstva.

Sampaoli je na klop Flamenga sedel aprila. Triinšestdesetletnik naj bi sicer prvake pokala libertadores treniral do 31. decembra 2024, a so ti predčasno končali sodelovanje.

Zato bo argentinski trener znova prejel odpravnino, po poročanju lokalnih medijev bo tokrat ta znašala 1,8 milijona evrov.

Sampaoli | Avtor: Epa Epa

Sampaoli je svojo trenersko kariero začel po zgodnji poškodbi kot igralec v Peruju. Od leta 2012 do 2016 je bil trener Čila, ki ga je leta 2015 popeljal do prvega naslova na južnoameriškem prvenstvu copa America. Od leta 2017 do 2018 je bil selektor Argentine, nato pa je treniral brazilska kluba Santos in Atletico Mineiro.

Iz Brazilije ga je trenerska kariera peljala na staro celino, kjer je vodil francoski Olympique Marseillu ter Sevillo. Pri španskem prvoligašu je tako kot pri Flamengu dobil nogo po petih mesecih.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.