Šport > Nogomet
23 ogledov

Sanjski začetek Matavža z napako

Tim Matavž EPA
Tim Matavž je prvi prvenstveni obračun PSV začel na klopi, v nadaljevanju pa dobil priložnost in se vpisal med strelce, a RKC Waalwijk je kljub temu slavil s 3:2.

Dick Advocaat je svoj drugi mandat na klopi PSV začel s presenetljivimi porazom v prvem kolu nizozemskega prvenstva proti RKC Waalwijku, ki je pred svojimi gledalci slavil s 3:2. Nizozemskega strokovnjaka očitno čaka še veliko dela, preden bo PSV zaigral po okusu navijačev.

Obračun v Waalwijku se je sicer začel po željah gostov, saj je Jeremain Lens zadel že v osmi minuti, a njihovo veselje je trajalo le štiri minute, ko je Wilfred Bouma izid izenačil. Še pred odhodom na odmor je dobrih sedem tisoč gledalcev na stadionu Mandemakers razveselil še Rodney Sneijder in Waalwijk popeljal v vodstvo. Isti igralec je v osmi minuti drugega polčasa zadel še enkrat in vodstvo povišal na 3:1. PSV je v nadaljevanju vse moči usmeril v napad, toda izida mu ni uspel spreobrniti. Slovenski reprezentant Tim Matavž, ki je v igro prišel v 34. minuti po poškodbi Georginia Wijnalduma, je v 72. minuti po strelu z glavo sicer uspel znižati na 2:3, za kaj več pa je zmanjkalo časa.

Čeprav Matavž z razpletom srečanja zagotovo ni bil zadovoljen, je lahko veliko bolj navdušen nad svojo igro in zadetkom, s katerim je Advocaatu znova dokazal, da si zasluži mesto v prvi enajsterici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.