Šport > Nogomet
26 ogledov

Santana: "Klopp je bil neumen"

Felipe Santana Borussia Dortmund Klopp EPA
Brazilski branilec Felipe Santana se očitno noče nikoli več vrniti v Dortmund. Potem, ko je pred nekaj več kot dvema tednoma prestopil k večnim rivalom Schalkeju 04, je zdaj svojega bivšega trenerja Jürgena Kloppa označil za "neumnega".

Kot da prestop k največjim rivalom ni bil dovolj, se je Felipe Santana med gostovanjem na eni izmed brazilskih televizij ostro lotil svojega nekdanjega trenerja Jürgena Kloppa, ki ga je obtožil, da je nepravilno ravnal s poškodbo zvezdnika Maria Götzeja.

V finalu Lige prvakov je morala Borussia Dortmund, ki je kasneje proti Bayernu na Wembleyju izgubila z 1:2, igrati brez novega člana bavarskega velikana. Götze je odšepal s povratne tekme polfinala proti Real Madridu in se vse od takrat trudil pripraviti za finale, a na enem zadnjih treningov obnovil poškodbo.

"Če sem povsem odkrit − naš trener je bil neumen," je v oddaji TV Bandeirantes povedal Santana. Njegov soigralec Götze je po povratni tekmi v Madridu odšel na enotedensko zdravljenje v München, Klopp pa je bil po mnenju Santane preveč neučakan.

Takoj spet začutil bolečine

"Mislim, da ni bilo potrebno, da je treniral v torek, ko pa je bila tekma šele v soboto. Že pri drugem stiku z žogo je spet začutil bolečine," se je usodnega trenutka, ki je usodno zaznamoval finale, spomnil Brazilec, od zdaj naprej "persona non grata" v Dortmundu.

Santana se pri BvB v zadnjem letu ni naigral, večinoma je bil zgolj menjava prvima branilcema Nevenu Subotiću in Matsu Hummelsu, je pa bil strelec epskega gola globoko v sodnikovem podaljšku proti Málagi, po zaslugi katerega je Dortmund napredoval v polfinale.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.