Šport > Nogomet
13 ogledov

Santos prvi finalist klubskega SP

Neymar EPA
Nogometaši Santosa so prvi finalisti klubskega svetovnega prvenstva, ki te dni poteka na Japonskem. Prvi zvezdnik ekipe Neymar je po tekmi dejal: "Barcelona je favorit!"

Južnoameriški prvaki so v prvem polfinalu v Tojoti premagali domačo Kašivo s 3:1 (2:0). Za Brazilce so zadeli Neymar (19.), Borges (24.) in Danilo (63.), za Japonce pa je bil uspešen Hiroki Sakai (54.). Santos, nekdanji klub legendarnega Peléja, se bo v velikem finalu, ki bo na sporedu v nedeljo v Jokohami, pomeril z zmagovalcem drugega polfinala med katarskim Al Saddom in Barcelono. Ta dvoboj bo v četrtek.

Neymar je zabil izjemen vodilni gol, ko je preigraval na robu kazenskega prostora in z levico zadel v daljši zgornji kot vratarja domačega moštva. Prvi zvezdnik Santosa je v prihodnosti eden glavnih kandidatov za prestop k Barceloni, katero ima še vedno za prvo favoritko turnirja. "Težko je izgubiti prvo tekmo, kot se je lani zgodilo Interju (iz Porto Alegreja, ki je izgubil z Mazembejem, op. a.). Uspel nam je izvrsten začetek in nabrali smo si samozavest za finale," je po zmagi povedal Neymar. "Vsakič, ko igra Barcelona, jo želi gledati cel svet. Je najboljša ekipa na prvenstvu. Oni so favoriti."

Že zjutraj pa je mehiški Monterrey osvojil končno peto mesto na turnirju celinskih prvakov, potem ko je v Tojoti s 3:2 (2:1) premagal tunizijski Esperance. Za Mehičane so se med strelce vpisali Hiram Mier (39.), Aldo De Nigris (44.) in Jesus Zavala (47.), za Esperance pa sta zadela Yannick Ndjeng (31.) in Khaled Mouelhi (76./11 m).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.