Šport > Nogomet
49 ogledov

Santos zahteva kazen za Neymarja

neymar EPA
Zgodba o Brazilcu Neymarju in njegovem prestopu v Barcelono je dobila še eno poglavje.

Neymarnev nekdanji klub Santos namreč zahteva, da nogometašu izrečejo polletno prepoved igranja, ker so pri selitvi iz Brazilije v Evropo vpleteni kršili več pravil, poroča tamkajšnji časnik O Globo.

Po poročanju O Globa je Santos zahteval, da krovna nogometna zveza Fifa Neymarju za pol leta prepove nastopanje na tekmah, ker je bil njegov prestop iz Santosa v Barcelono leta 2013 sporen v več točkah mednarodnih pravil prestopov nogometašev. Med drugim njemu in njegovemu očetu, ki je tudi njegov zastopnik, očitajo koruptivna dejanja in kršitve pogodb, za takšne prekrške pa Fifa predvideva denarne kazni ali prepovedi igranja.

Nogometaš se je v preteklosti že boril s podobnimi očitki in takrat pojasnil, da je imel pisno dovoljenje kluba Santosa za pogajanja z Barcelono. Ta prestop naj bi bil po podatkih katalonskega kluba sprva vreden "le" 55 milijonov evrov, a se je pozneje izkazalo, da je bilo v pogodbi še nekaj klavzul, skupno je tako vrednost projekta narasla na kar 95 milijonov evrov.

"Absurdno je, da Santos to počne. Neustavno je preprečevati nekomu pravico do dela. Ne glede na vse se bomo sestali z družino Neymar in zadevo razjasnili," je dejal eden od njegovih agentov Wagner Ribeiro.

Nogometni zvezdnik Neymar ima sicer v domovini že nekaj svežih težav, saj je pred mesecem dni pravosodje na poziv davčne uprave zamrznilo premoženje v višini 40 milijonov evrov, ki je v lasti Neymarja, njegove družine in podjetij, ki so v povezavi z njimi, ker je nogometaš osumljen, da je med leti 2011 in 2013 utajil davke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.