Šport > Nogomet
27 ogledov

Santosu podaljšali mandat

fernando santos EPA
Selektor portugalske nogometne reprezentance Fernando Santos je selektorsko pogodbo podaljšal do 2020.

Santos je s Portugalci nekoliko presenetljivo osvojil letošnje evropsko prvenstvo, ekipo pa vodi od septembra 2014. Nova pogodba tako 61-letnemu Santosu velja do naslednjega evropskega prvenstva, vmes bo leta 2018 Portugalce vodil tudi na svetovnem prvenstvu v Rusiji.

Santos se je kot trener uveljavil v številnih portugalskih klubih, med drugim je v karieri vodil Benfico, lizbonski Sporting in Porto.

Portugalska pred začetkom prvenstva stare celine ni sodila v ožji krog favoritov za naslov, kar je ne nazadnje dokazala že v skupinskem delu, v katerem je zabeležila tri remije.

Cristiano Ronaldo in druščina so na poti do finalnega obračuna s Francijo po rednem delu premagali le reprezentanco Walesa, na koncu pa kljub poškodbi prvega zvezdnika osvojili prvo veliko lovoriko.

''Nov dogovor med Portugalsko nogometno zvezo (FPF) in Fernandom Santosom bo veljal do Eura 2020, kar sovpada v mandatom aktualnega direktorja portugalske zveze,'' so zapisali pri FPF.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.