Šport > Nogomet
0 ogledov

Sarma diši po Evropi: "Lahko se zgodi vse"

samir handanović eder inter sampdoria Maxi Lopez EPA
Ime slovenskega reprezentančnega vratarja Samirja Handanovića bo očitno tudi letošnje poletje eno od najbolj vročih na nogometni tržnici.

Italijanska La Gazzetta dello Sport poroča, da mora Inter nadomestiti 20 milijonov evrov, ki jih je januarja namenil za prihod brazilskega vezista Hernanesa in italijanskega branilca Danila D'Ambrosia.

Naključje je hotelo, da je prvi vratar kluba Samir Handanović vreden ravno toliko – 20 milijonov evrov. Ljubljančana, ki sicer ponavlja, da se počuti dobro v Milanu, a da bi se "raje boril za kaj več" (Inter je daleč od naslova in se poteguje zgolj za mesto v Evropski ligi), so v zadnjih dneh začeli povezovati tudi z bogatim Manchester Cityjem, znova je vzniknilo tudi zanimanje Atlético Madrida (usoda Thibauta Courtoisa je v zraku), Italijani pa omenjajo tudi AS Monaco.

"Odločil bo Inter"

"Kdo ve, kaj se bo zgodilo, če pride takšna ponudba (za 20 milijonov evrov, op. a.)," na svoji spletni strani (www.gazzetta.it) piše rožnati časnik. "Če pride morebitna nespodobna ponudba, potem bo bolj jasno. Nazadnje se je omenjal Manchester City: ni konkretno potrjeno, toda jasno je, da če bo prišlo do selitev vratarjev na evropskem nivoju, potem bi se Samir lahko znašel znotraj kroga. Nekateri govorijo tudi o Arsenalu in Monacu, a resnica je, da v tem primeru ni ponudb. Inter bo na koncu tisti, ki bo odločil. Od tu naprej do konca prestopnega roka (pot je še dolga) bo saga takšna: če pride velika ponudba, se lahko zgodi vse."

Handanović je v zadnjem kolu Serie A ubranil še eno enajstmetrovko v zdaj že res bogati zbirki in pomagal Interju do zmage pri Sampdorii (4:0). "Sarmo" so katalonski mediji ob koncu lanske sezone povezovali tudi z Barcelono, ki pa je nato raje izbrala obetavnega nemškega čuvaja mreže Marca-Andréja ter Stegna. Prestop sicer uradno še ni potrjen, nad Barço medtem visi tudi damoklejev meč kazni Mednarodne nogometne zveze (Fifa), ki jim je prepovedala poslovanje v naslednjih dveh prestopnih rokih.

Bardi čaka v ozadju, Džeko ali kdo od Špancev?

Italijanski Mediaset, sicer v lasti predsednika mestnega tekmeca AC Milana Silvia Berlusconija, je sicer pred kratkim prenesel besede superagenta Alfreda Pedullàja, ki je razkril zanimanje Cityja za nekdanjega kapetana slovenske reprezentance. Cena za 29-letnega Ljubljančana bi lahko narasla tudi do 24 milijonov evrov, je poročal portal Football Italia.

Z denarnim prilivom bi lahko črno-modri financirali prihod Edina Džeka (City) ali Fernanda Torresa (Chelsea), o katerem se je začelo govoriti v torek. Veliko upov vodstvo Interja sicer polaga v mladega italijanskega reprezentanta Francesca Bardija, ki se je celotno sezono kalil pri Livornu.

Fassone odkrito o Torresu

"Ali Inter lovi Torresa? To ni slabo prvo vprašanje!" je v intervjuju na uradni spletni strani kluba dejal direktor Interja Marco Fassone. "Veste, da krožijo določena imena, predsednik (Erick Thohir) pa tudi sam ni skrival dejstva, da spremljamo določene igralce, a smo še daleč od tega, da bi lahko z gotovostjo trdili, kdo je pravi za nas."

Gazzetta je v članku o zanimanju za Handanovića omenila tudi talentiranega napadalca madridskega Reala Álvara Morato. Mladi španski reprezentant je najučinkovitejši strelec španske lige (glede na minutažo), pogodba pa se mu izteče naslednje leto.

"Ne izključujem pospešitve pogovorov z Interjem, obstaja možnost," je črno-modrim odprta vrata pustil tudi zastopnik Realovega šolarčka Juanmija Lópeza. "Bi lahko Álvaro v Milano odšel že naslednjo sezono? Lahko bi, lahko se zgodi vse: ni nobenih novosti glede njegovega podaljšanja z Realom."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.