Šport > Nogomet
13 ogledov

Sarma in druščina ugnali Juventus

Juventus - Udinese
1/14
Žurnal24 main
Na drugem nedeljskem derbiju 22. kola Serie A so nogometaši Udineseja z 2:1 porazili domači Juventus. Handanović je odigral celotno tekmo. Palermo zapravil vodstvo in klonil pri Interju.

V prvem polčasu ekipi nista prikazali atraktivnega nogometa, nekaj malega terenske premoči pa so imeli domači, ki pa tako kot gostje niso resneje ogrozili nasprotnikovih vrat.

Drugi polčas se je začel bolj podjetno – že v 47. minuti je Alessandro del Piero poskušal ukaniti slovenskega vratarja v vratih Videmčanov, a je žoga švignila nekaj centimetrov mimo leve vratnice Handanovića. Stara dama je le dočakala gol – ta je prišel v 60. minuti, ko je pravi evrogol s škarjicami v vrata Sarme zabil Claudio Marcihisio, do katerega je žoga prišla po odbitem poskusu Del Piera. A veselje in prednost nogometašev Juventusa ni trajala dolgo, saj je Cristian Eduardo Zapata le sedem minut kasneje izenačil na 1:1. Za zmago in preobrat gostov je poskrbel Čilenec Alexis Sanchez, ki je po prekrasni akciji in podaji Mauricia Isle v 85. minuti matiral Gianluigija Buffona. Nogometaši Juventusa, ki v zadnjem času beležijo zelo slabe rezultate, so po zadnjem sodnikovem žvižgu poslušali številne žvižge domačih navijačev. Bo morda kmalu odšel trener Luigi Delneri?

Novinec Pazzini uničil Palermo
Najnovejši nakup Interja Giampaolo Pazzini po prihodu iz Sampdorie ni izgubljal časa in na tekmi proti Palermu začel veliki povratek, ki se je končal z zmago. Rožnati, pri katerih sta celo tekmo odigrala Armin Bačinović in Josip Iličić, so zapravili prednost dveh golov, Javier Pastore pa je zapravil tudi enajstmetrovko. Pazzini je za končnih 3:2 izsilil še najstrožjo kazen, Samuel Eto'o pa jo je brezhibno izvedel.

Začetek je bil za goste s Sicilije enkraten. Iličić je podal v prostor, kjer je njegovo podajo nespretno izbijal Davide Santon, njegovo napako pa je izkoristil Mattia Cassani, ki je podal do Fabrizia Miccolija za 1:0. Po dolgem času je tekmo v prvi postavi Nerazzurrov začel tudi vratar Julio Cesar, a je bil Brazilec še pred polčasom drugič premagan, ko je Antonio Nocerino spretno manevriral v kazenskem prostoru. Čudežno zapravljanje priložnosti domačih je svoj konec dočakalo v nadaljevanju. Pazzini je prišel v igro in že po nekaj minutah debija zadel za znižanje, nato pa z glavo izenačil. Pastore je imel v 63. minuti na voljo tudi najstrožjo kazen, potem ko je Pajtima Kasamija podrl Thiago Motta, a je Julio Cesar "prebral" Argentinca in mu strel ubranil.

AC Milan, za katerega je tokrat debitiral nizozemski nogometaš Mark van Bommel – ta si je v 54. minuti na prvi tekmi za rossonere v Serie A prislužil rdeči karton –, je pri Catanii slavil zmago z 2:0. Pri prostem strelu, ki ga je v 58. minuti izvajal švedski napadalec bosanskih korenin Zlatan Ibrahimović je posredoval domači vratar Mariano Andujar, toda ta je žogo odbil na noge Brazilca Robinha, ki mu iz neposredne bližine vrat ni bilo težko pospraviti žoge v mrežo. Milan je kljub igralcu manj uspešno nadziral potek dvoboja in po golu Ibrahimovića v 85. minuti – podal mu je strelec prvega zadetka Robinho – v statistiko vpisal še 14. letošnjo zmago. "Res smo igrali dobro. Na tem igrišču je zmeraj težko nastopiti in zato so te tri točke toliko več vredne," je dejal Robinho.

Italijansko prvenstvo, 22. kolo:

Lestvica:
1. AC Milan 47 točk

2. Napoli 43
3. Lazio 40
4. Inter 38 (–1)
5. Roma 38 (–1)
6. Udinese 36
7. Juventus 35
8. Palermo 34
...
18. Cesena 20
19. Brescia 18
20. Bari 14

Lazio : Fiorentina 2:0 (0:0)
Kozak (69/11-m, 73)

Catania : Milan 0:2 (0:0)
Robinho (58), Ibrahimović (85)

Brescia : Chievo 0:3 (0:1)
Pellisier (45, 90), Mandelli (47)
Cesarja in Jokića (oba Chievo) ni bilo v ekipi.

Inter : Palermo 3:2 (0:2)
Pazzini (57, 73), Eto'o (76/11-m); Miccoli (5), Nocerino (36)
Bačinović
in Iličić sta odigrala celo tekmo, Andjelković in Kurtić (vsi Palermo) sta sedela na klopi.

Pastore (Palermo) je v 63. minuti zapravil strel z enajstih metrov.

Cagliari : Bari 2:1 (2:1)
Matri (8, 12); Okaka Chuka (14)
Rudolf (Bari/42) in Acquafresca (Cagliari/89) sta zapravila strela z enajstih metrov.

Lecce : Cesena 1:1 (1:0)
Corvia (12); Bogdani (90)
Budan (Cesena/82) je zapravil strel z enajstih metrov.

Genoa : Parma 3:1 (3:1)
Palacio (16/11-m), Paletta (44/a.g.), Kaladze (45); Crespo (32)
Jeleniča (Genoa) ni bilo v ekipi.

Bologna – Roma (prekinjeno zaradi snega)
Krhina (Bologna) ni bilo v ekipi.

Napoli : Sampdoria 4:0 (2:0)
Cavani (16, 45/11-m, 57), Hamšik (48)

Juventus : Udinese 1:2 (0:0)
Marchisio (60); Zapata (67), Sanchez (85)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.