Šport > Nogomet
16 ogledov

Sarma in Udinese znova slavila

handanovic2_bot_spo_060907_main Žurnal24 main
Udinese se po rezultatski krizi le pobira. S Samirjem Handanovićem v vratih so črno-beli tokrat doma z minimalnih 1:0 premagali Bologno in so trenutno na dvanajstem mestu.

Po izvrstnem začetku sezone, ko je Udinese nekaj kol celo vodil v Serie A, je v Vidmu sledila dolga kriza. Enajst zaporednih tekem brez zmage, od 29. oktobra do 28. januarja so, vsaj za zdaj, kot kaže preteklost. Bianconeri so  po domači zmagi proti Juventusu in remijem v Neaplju zdaj doma premagali Bologno. Domaeč moštvo je na domačem stadionu Friuli celo tekmo lomilo odpor šestnajste ekipe Serie A in ga na koncu le zlomilo. Čilenec Alexis Sanchez jim je s klopi za rezervne igralce v 92. minuti tekme prinesel pomembno zmago v bojih za mesta, ki vodijo v evropska tekmovanja. Handanović je branil zanesljivo in proti koncu ustavil tudi nevaren strel veterana Marca Di Vaia, ki ni mogel preprečiti novega poraza gostov pod vodstvom Siniše Mihajlovića. 

Prvi zasledovalec vodilnega Interja ostaja Juventus, ki se je v Cataniji prav tako rešil v izdihljajih tekme.  V vodstvo jih je že v deseti minuti povedel Vincenzo Iaquinta, ki si je med proslavljanjem slekel dres in dobil prvi rumeni karton, v nadaljevanju tekme pa še drugega. Za zmago stare dame je v sodnikovem podaljšku zadel Christian Poulsen, za katerega je bil to prvi gol na Apeninskem polotoku, po tem ko se je pred sezono tja preselil iz Seville. Interjeva prednost pred Juvetom je tako spet sedem točk.

V včerajšnjem večernem obračunu na milanskem San Siru sta se pomerila Milan in letos skromna Reggina. Po koncu tekme so bili razumljivo boljše volje gostje, ki so s težkega gostovanja odnesli zlata vredno točko. Nekaj časa so bile v igri celo vse tri, saj so z golom Di Gennara povedli v 33. minuti tekme. Končni izid je v 67. minuti postavil Kaká, ki je uspešno izvedel najstrožjo kazen. Zaostanek Milana za mestnimi tekmeci sedaj znaša osem točk, skrbi pa jim je še dodatno povečala poškodba njihove prve zvezde. Kaká je namreč tekmo predčasno zapustil, sprva so Milanovi zdravniki sumili celo na manjši zlom noge, a se je kasneje izkazalo, da bo moral vezist počivati "le" dva tedna. To pomeni, da bo izpustil nedeljski derbi z Interjem. Varovanci Joseja Mourinha so z golom Zlatana Ibrahimovića povedli v 12. minuti tekme, odpor Lecceja pa so strli v drugem polčasu, ko sta v razmaku desetih minut zadela Luis Figo in Dejan Stanković. Inter tako ostaja na prvem mestu prvenstvene lestvice.

Serie A, 23. kolo:

Sobota:
Lecce : Inter 0:3 (0:1)
Ibrahimović (12), Figo (72), Stanković (82)

Milan : Reggina 1:1 (0:1)
Kaká (67/11m); Di Gennaro (33)

Nedelja:

Cagliari : Atalanta 0:1 (0:0)
Cigarini (66)

Catania : Juventus 1:2 (0:1) 
Morimoto (50); Iaquinta (10), Poulsen (90)

Fiorentina : Lazio 1:0 (0:0)
Gilardino (90)

Roma : Genoa 3:0 (1:0)
Cicinho (27), Vučinić (47, 90)

Sampdoria : Siena 2:2 (1:1)
Bellucci (45), Pazzini (51); Vergassola (21), Maccarone (79)

Torino : Chievo 1:1 (0:0)
Ventola (64); Italiano (83)

Udinese : Bologna 1:0 (0:0)
Sanchez (90)

Palermo : Napoli 2:1 (2:1)
Migliaccio (2), Fabio Simplicio (14); Hamsik 43

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.