Šport > Nogomet
13 ogledov

Sarma je pripravljen

Samir Handanović je za slovensko reprezentanco zbral 17 nastopov. Žurnal24 main
Zadnja ovira za nasprotnikove napadalce. V vratih ključ do uspeha. V zadnjem času gotovo eden od naših najboljših nogometašev. "Naš cilj je zmaga," pred sobotnim obračunom z Albanijo razmišlja Samir Handanović.
 

Anketa

Samir Handanović bi bil lahko po vašem mnenju v prihodnje vodja naše nogometne reprezentance. Poglejte in sodelujte v anketi!

Zdi se, da ga težko kaj iztiri. Miren, preudaren, zanesljiv. Samir Handanović - Sarma , naš prvi reprezentančni vratar, bo na sobotni kvalifikacijski tekmi za Euro 2008 v Celju eden od najpomembnejših adutov. Pa tudi v sredo na Nizozemskem. Ampak 23-letnik ta hip razmišlja samo o naslednji tekmi: "Pričakujem odprto tekmo. Nobena ekipa nima kaj izgubiti, saj nimamo več možnosti za preboj na EP. To bo dobra tekma tudi za gledalce. Naš cilj je zmaga in mislim, da lahko gremo v Celje prepričani, da lahko odigramo dobro srečanje." Potem je pohvalil vzdušje v ekipi in dejstvo, da kakšnih velikih skrivnosti pred dvobojem z izbranci Otta Barića ni. "Pozna se, da smo se z njimi že pomerili. Ni težav z nepoznavanjem," je povedal Sarma, ki je bil na prvi tekmi v Skadru (0:0) naš najboljši posameznik.

 
 

Handanović je eden od najbolj talentiranih mladih vratarjev na svetu.

Didier Deschamps

 
Tudi na klubskem področju v zadnjem času ni skrbi. Handanović si je, potem ko je sezono začel na klopi za rezervne igralce, pri videmskem Udineseju izboril mesto prvega vratarja. "Seveda je bolje, če igraš. Ampak iz tega ne delam kake posebne evforije, ne v dobrem ne v slabem," skromno pove Ljubljančan. Potem ko je veteran Antonio Chimenti na tekmi drugega kola proti Napoliju prejel pet zadetkov, se je trener Marino Pasquale odločil, da je napočil čas za Slovenca. Sreča v nesreči. Od takrat je Handanović na igrišču preživel že pet kol in prejel vsega tri gole. Proti Juventusu je mrežo ohranil nedotaknjeno, na zadnji tekmi proti Atalanti je bil izbran za najboljšega igralca srečanja. "S tem se ne obremenjujem preveč. Pomembnejše je, da ne dobim gola. Če ekipa igra dobro, se vedno najde kdo, ki izstopi. Na vsaki tekmi poskušam dati vse od sebe, to pa je tudi najbolj pomembno."


Samir Handanović je v dresu Trevisa preživel del sezone 2005/06. © Getty Images

 
Potem ko je lani odigral solidno sezono pri Riminiju , se je letos vrnil v matični klub (v Sevillo je odšel Morgan de Sanctis ) in pogodbo z Udinesejem podaljšal do leta 2012. "Nihče ti ne more zagotoviti, da boš igral. Moje glavno vodilo je, da dobro treniram. Potem se v soboto ali v nedeljo, ko so tekme, nimaš česa bati," svojo filozofijo razkriva nekdanji član Slovana in Domžal . Vedno pripravljen, da izkoristi priložnost. "Tak je pač profesionalizem." Udinese, ki je pred sezono dodobra prevetril svoje vrste, je za zdaj na sedmem mestu Serie A. "Imamo dobro, mlado ekipo. Vsi se dobro razumemo. Ker je prišlo okoli deset novih igralcev, se pozna, da še nismo uigrani. Odigrati moramo še kakšno tekmo in mislim, da bomo čez pet ali šest kol že v pravi formi." O možnostih Udineseja v italijanskem prvenstvu pa: "Imamo realne možnosti, da sezono končamo med prvimi sedmimi ekipami."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.