Šport > Nogomet
25 ogledov

Sarma ob debiju pri Interju ugnal Koper

Samir Handanović Inter Koper
1/24
Saša Despot
Najboljši slovenski vratar Samir Handanović je v nedeljo na prijateljski tekmi proti Kopru v Roveretu debitiral v dresu milanskega velikana, Interja. Črno-modri so kanarčke ugnali z 2:0.

"Mi smo še sredi priprav, noge so težke. Poleg tega pa še nismo igrali z vsemi najboljšimi igralci. Koprčani so prikazali dobro igro, prišli so igrati nogomet, kar je dobro," je po zmagi Interja z 2:0 pred nabito polnim stadionom Quercia v Roveretu dejal slovenski kapetan Samir Handanović, ki je ob debiju v vratih velikana iz Lombardije branil do 62. minute, nato ga je zamenjal izkušeni Luca Castellazzi. Handanović, ki je pred kratkim za 11 milijonov na San Siro prišel iz Udineseja, je v dobri uri svoje delo opravil odlično in že na prvi tekmi dokazal, da so pri Interju storili pravo potezo, ko so ga pripeljali v svoje vrste.

Prvi polčas brez zadetkov

V prvem polčasu so imeli svoje priložnosti tako Milančani kot Koprčani, ki so se dobro upirali renomiranemu nasprotniku, a gledalci niso videli zadetkov. Kanarčke je na golovi črti reševal nekdanji slovenski reprezentant Matej Mavrič Rožič.

Začel Samuel, končal spektakularni Coutinho

Že v peti minuti drugega polčasa je Inter le uspel uovčiti premoč na papirju, kjer ima nekajkrat močnejšo ekipo od Kopra. Koprskega veterana v vratih Ermina Hasića je po predložku iz desne strani premagal branilec Samuel. V 71. minuti pa še drugi zadetek, ki ga zlahka označimo za najlepšo potezo na tekmi. Izvrstni Coutinho je sprva preigral dva koprska branilca, nato pa z diagonalnim strelom žogo poslal v malo mrežico. Hasić je bil ob izjemnem strelu mladega Brazilca nemočen.

Inter Koper | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Pučko zapravil izjemno priložnost

V zaključku srečanja so imeli izjemno priložnost za častni zadetek tudi Koprčani. Davor Bagarić je z izjemno podajo v prostor zaposlil mladega Mateja Pučka (z nekaterimi potezami je navdušil tudi italijanske novinarske kolege), ki se je znašel sam pred Castellazzijem, vendar z dobrih desetih metrov udaril prek vrat.

Sarma se še ni navadil Milana

Četica slovenskih novinarjev je po koncu tekme napadla predvsem Handanovića, ki se ne življenje v svetovni prestolnici mode še ni povsem privadila, saj v natrpanem urniku za to sploh ni imel časa. "V Milanu razen na zdravniških pregledih sploh še nisem bil veliko, tako da zelo težko govorim o tem. Sedaj sledtia dva prosta dneva in v tem časi se bom poskušal privaditi na Milano," je dejal Handanović. "Bila je težka tekma, vidi se, da so Koprčani že pri koncu priprav, mi pa na začetku. Pohvala Koprčanom za tekočo igro, žoga je zelo dobro krožila od noge od noge," je koprsko igro pohvalil tudi odlični Diego Milito.

Mavrič: Pohvala mladim, ki se niso ustrašili

Z igro kanarčkov je bil zadovoljen tudi izkušeni Mavrič, ki je pohvalil predvsem mlade soigralce: "Predvsem v prvem polčasu smo pokazali svoj pravi obraz in pravo igro, a se je treba zavedati, da je razlika v pripravljenosti obeh ekip velika. Zaradi dobre igre ne smemo zganjati prevelike evforije, kajti že čez šest dni bo treba proti Mariboru pokazati vse kar znamo. Čeprav imamo veliko mladih igralcev, se renomiranega nasprotnika niso ustrašili, ampak smo hoteli igrati nogomet."

Prijateljska tekma:

Inter : Koper 2:0 (0:0)
Samuel (50), Coutinho (71)

Postavi:

Inter: Handanović (62/Castellazzi), Bianchetti (45/Maicon), Ranocchia, Samuel (77/Garritano), Mbaye, Zanetti, Guarin (77/Del Piero), Nagatomo (58/Livaja), Palacio (58/Benassi), Coutinho, Milito (69/Longo)

Koper: Hasić, Palčič, Djukić, Mavrič (58/Blažič), Bagarič, Guberac, Covilo, Bubalo (77/Črnigoj), Popovič (81/Štulac), Pučko, Majcen (58/Barišič)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.