Šport > Nogomet
8 ogledov

Sarma preklet, Kamplu derbi proti Vršiču

Handanović Nagatomo Inter Milan Siena Serie A EPA
Legionarski teden slovenskih nogometašev je najbolj zaznamoval tisti, na katerega reprezentanca že dalj časa ne računa več. Milivoje Novaković je na Japonskem v dresu Omije namreč zabil hat-trick. Samir Handanović je z Interjem doma spet izgubil, Kevin Kampl pa je navduševal na avstrijskem derbiju.

Kriza obeh milanskih klubov se nadaljuje, potem ko sta tekmi v Serie A tokrat izgubila tako Inter s Samirjem Handanovićem kot AC Milan. Črno-modri tako kot njihovi mestni sosedi letos na svojem stadionu še niso zmagali; tokrat jih je v zadnjih minutah tekme nokavtirala Siena (0:2). Nadaljuje se torej "prekletstvo San Sira", potem ko je Handanović s soigralci že med tednom v Evropski ligi komajda izvlekel remi proti Rubinu Kazanu (2:2).

Takrat je slovenski kapetan ubranil enajstmetrovko Rusom, a dobil gol po odbiti žogi, tokrat pa ga je 15 minut pred koncem tekme po šolsko izigrani obrambi Interja s strelom na drugo vratnico matiral Simone Vergassola. Pri drugem zadetku Siene je žoga po predložku Handanovića preletela, v mrežo pa jo je pospravil Francesco Valiani.

Sarma je v športnem dnevniku Gazzetta dello Sport poleg Antonia Cassana, Andree Ranocchie in Estebana Cambiassa edini dobil oceno šest, vsi drugi pa so bili ocenjeni slabše. "Izgubili smo doma in normalno je, da smo na udaru kritik. Žvižgi vseeno ne pomagajo, saj se v tem trenutku rojeva nova ekipa, ki veliko dela," je bil po tekmi skrušen mladi trener Andrea Stramaccioni. Kot drugi vratar je na klopi Interja sedel Vid Belec.

Iličić se počasi prebuja

V Serie A sta vso tekmo odigrala tudi Chievova branilca Bojan Jokić in Boštjan Cesar, ki sta proti prvaku Juventusu doživela tretji zaporedni poraz in dodatno padla po lestvici navzdol (0:2). Slovenska reprezentanta nista bila neposredno udeležena pri nobenem izmed dveh golov Fabia Quagliarelle.

Nekaj pozitivnih novic pa prihaja iz Palerma, kjer je rožnati klub z Josipom Iličićem v prvi postavi (in Jasminom Kurtićem na klopi) sicer izgubil prvo tekmo pod novim trenerjem Gianom Pierom Gasperinijem pri Atalanti (0:1). Siciljanci so na predzadnjem mestu trenutno slabši le od Siene, ki je sezono začela s pribitkom točk, kljub vsemu pa je bil Iličić po mnenju italijanskih novinarjev eden od boljših posameznikov na igrišču.

"Je kot električni tok, deluje v šokih, ampak je (bil) edini, ki je dajal občutek, da bi lahko spremenil potek tekme za svojo ekipo. Reševanje Palerma gre v veliki meri skozi njegove noge. Ključno je, da se pri njem vrne volja do igre," so zapisali na spletni strani Mediagol.it, potem ko je Palermo dobil gol nekaj minut pred koncem rednega dela, ko Iličića (igral je do 63. minute) ni bilo več na zelenici.

Za Hellas Verono je ob remiju proti Novari doma (1:1) do 55. minute igral tudi Armin Bačinović, medtem ko Valterja Birse (Torino) in Reneja Krhina (Bologna) še naprej ni v kadru svojih klubov.

Kapetan Brečko sestankoval v Berlinu

V drugi nemški ligi je Köln s kapetanom Mišem Brečkom izgubil na gostovanju pri Union Berlinu (1:2) in trenutno zaseda predzadnje mesto na lestvici. Poleg Brečka je celo tekmo odigral tudi Dominic Maroh, tekma pa se je začela dobro za goste, saj je Brečko po prodoru izsilil enajstmetrovko, s katero je njegova ekipa povedla.

Trboveljčan je nato z negotovim vračanjem žoge z glavo v prvem polčasu zakuhal izenačenje Berlinčanov, nato pa še "zaplaval" za zmagoviti gol v nadaljevanju. Po koncu tekme so Kölnčani skupaj s trenerjem naredili krog na sredini igrišča, kjer so izvedli nekakšen krizni sestanek. Zlatko Dedić in Goran Šukalo sta začela medsebojni obračun Duisburga in Bochuma (0:0), po katerem so Šukalove zebre ostale na zadnjem mestu.

Novakovićev hat-trick, Kampl postaja zvezda

Izjemno pomembno zmago v bitki za obstanek je v japonski ligi je dosegla Omija Ardija, za katero pod taktirko Zdenka Verdenika igrata Milivoje Novaković in Zlatan Ljubijankić. Ob zmagi pri Saporu (5:0) je nekdanji reprezentant Novaković zabil hat-trick in Omijo obdržal na mestih, ki ob koncu sezone zagotavljajo obstanek v prvi ligi. Ljubijankić je v igro vstopil na začetku drugega polčasa, ko je bil rezultat še 0:0.

Odlične predstave pri Red Bull Salzburgu nadaljuje Kevin Kampl, ki je dobil derbi z Austrio nekdanjega Olimpijinega kapetana Dareta Vršiča (1:0). Kampl je odigral vso tekmo in je bil eden od najboljših posameznikov na zelenici, precej nevidni Vršič pa je zdržal do 64. minute. Salzburg se je z zmago vodilni Austrii približal na vsega tri točke zaostanka.

Med strelce se je v Grčiji vpisal tudi Mirnes Šišić, ki je zabil vodilni gol za OFI Kreto proti atenskemu AEK iz enajstih metrov. Otočani so sloviti klub iz prestolnice na koncu premagali z 2:1. Andraž Kirm (Groningen) je ob zmagi proti Zwolleju (2:1) odigral vso tekmo.

Hat-trick Novakovića proti Saporu:

Brečkovi plusi in minusi na tekmi v Berlinu:

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.