Šport > Nogomet
6 ogledov

Sarma še naprej tik pod vrhom

Samir Handanović Reuters
Minuli konec tedna so nekateri slovenski nogometni legionarji še počivali. Še kako aktivni pa so bili Slovenci v Italiji. Samir Handanović se je z Udinesejem veselil devete zmage in ostal tik pod vrhom lestvice.

Nogometaši italijanske Serie A so se po krajšem zimskem premoru pretekli konec tedna vrnili na zelenico in odigrali tekme 17. kola. Od številnih Slovencev na začasnem delu na Apeninskem polotoku ima največ razlogov za zadovoljstvo kapetan reprezentance Samir Handanović. Odlični vratar se je s soigralci veselil nove zmage, na Friuliju je s 4:1 padel Ceseno. Udinese je za nekaj časa celo skočil na prvo mesto na lestvici, a le za dobri dve uri, ko sta ga z novima zmagama znova prehitela vodilna Milan in Juventus.

Chievo Boštjana Cesarja in Bojana Jokiča je gostoval na rimskem Olimpicu pri Romi in se domov vrnil s porazom (0:2). Za gostitelje je oba zadetka iz najstrožje kazni zabil "neuničljivi" kapetan Francesco Totti. Drugo enajstmetrovko je zakrivil Cesar in si tudi prislužil rumeni karton.

Valter Birsa si očitno tudi po prihodu novega trenerja Pasqualeja Marina pri Genoi ne more obetati večje minutaže. Šempetrčan je tudi tokrat srečanje svojega moštva, ki je z 0:3 klonilo na gostovanju pri Cagliariju, spremljal s tribune. Kot na dlani je, da bo moral Birsa zamenjati okolje, če želi igrati. Tako kot Birsa bi bilo verjetno najbolje, da bi delodajalce zamenjal tudi Rene Krhin, ki pri Bologni (tokrat je ugnal Catanio z 2:0) nikakor ne dočaka prave priložnosti, saj je tudi tokrat sedel na klopi.

Lazo končno zabil prvega

Dejavni so bili tudi nogometaši v Serie B. Dejan Lazarevič se je v dresu Padove naposled veselil prvega gola med italijansko drugoligaško konkurenco. Lazo je v 79. minuti zadel za 1:0 (ustrelil je z roba kazenskega prostora) in svoji ekipi tlakoval pot do končne zmage z 2:0 proti Ascoliju. Jasmin Kurtič pa je bil najboljši igralec na srečanju med njegovim Varesejem in Sampdorio. Varese je slavil z 1:0.

Koren in Vučkić napredovala

V Angliji so konec tedna odigrali srečanja tretjega kola pokala FA. Med pravo poplavo srečanj velja izpostaviti dve, ki sta imeli tudi slovenski pridih. Newcastle United Harisa Vučkića je v premierligaškem obračunu s 2:1 odpravil Blackburn. Gostje so sprva povedli v 35. minuti, a so srake v drugem polčasu uspele spreobrniti potek srečanja. Odločilni zadetek je v 90. minuti zabil Guiterrez. Mladi slovenski reprezentant je celotno srečanje presedel na klopi za rezervne igralce. Napredovanja v naslednje kolo so se veselili tudi nogometaši Hull Cityja. Tigri so brez pomoči Roberta Korena s 3:1 odpravili Ispwich, potem ko so že prvi polčas dobili z 2:0. Nekdanji kapetan slovenske reprezentance ni bil v kadru za srečanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.